
Hus
Sådan indretter du med loppefund og rejseminder
Lyst træ og hvide, tomme rum er bandlyst, mens loppefund, arvestykker og rejseminder er mere end velkomne i denne smukke villa i Nordsjælland. Kom med indenfor hos Vibeke og Anders og få gode idéer til at indrette med loppefund og rejseminder.
Tirsdag, 16. februar 2016 - 10:45 - af Mathilde Rude / Foto: Birgitta Wolfgang / Sisters Agency
Vibeke og Anders Schou Tjalve har helt styr på indretningen i den hvidkalkede villa i Nordsjælland. Vibeke Schou Tjalve bryder sig ikke om ordet stil, når det kommer til bolig, fordi det lyder, som om man er taget på indkøb og på én gang har udvalgt en særlig serie møbler. – I virkeligheden er det sådan, at der – uden at man opdager det – vokser en helhed ud af arvestykker, loppefund og rejsekøb, der hober sig op, når to mennesker bor sammen, fortæller hun. Hun bor i en af lejlighederne i villaen sammen med sin mand og deres to børn.
Se også denne smukke kreative villalejlighed
Bruger årstidens farver
Farver er en essentiel del af boligen med både grønne, blå, brune og rosa nuancer. Det eneste, der er bandlyst, er lyst træ og hvide, tomme rum. – Træ skal gløde. Da vi flyttede ind, havde lejligheden hvidpigmenterede gulve, som vi med det samme sleb og gav naturolie, så de blev helt bløde, mørke og indbydende. Så gik vi rundt på bare tæer og følte os hjemme, siger Vibeke Schou Tjalve og forklarer, at parret også kan lide at omgive sig med farver.
I den lyse lejlighed har parret forsøgt at skabe en stemning af ro – uden tomhed. Derfor bliver farver og fornemmelsen af kultur vægtet højt, så hjemmet føles levende og beboet. For dem begge hænger stemning og lyd uvægerligt sammen.
– Stemning har et soundtrack. Når jeg tænker på vores stuer, lander jeg i et lydbillede, der er lige dele 60’er-jazz, 70’er-rock og sus i de store træer, der står lige udenfor i vores have. På en måde rummer vores hjem et underligt paradoks, for vi har indrettet os med lidt stive, formelle, designede møbler, men ender tit med at sidde på tæppet på gulvet, konstaterer hun.
Luftigt og urbant udtryk
Da familien flyttede ind, var grundplanen i lejligheden i sin oprindelige form med stort køkken som det primære rum og ellers bare en lang række små og mellemstore værelser.
- Vi ville bo mere luftigt, så vi rev væg på væg ned, så vi kunne åbne gennemgangen mellem rummene helt op. Det har givet et mere urbant udtryk og en slags transparens, hvor man hele tiden kan se flere rum på en gang. På den måde bliver hvert rum sat ind i en større helhed. Det giver en fornemmelse af sammenhæng og af, at man befinder sig i et hjem, fortæller Vibeke Schou Tjalve.
SE BILLEDER FRA DEN SMUKKE BOLIG I GALLERIET HERUNDER!
Loppefund, arvestykker og rejseminder i Nordsjælland


Ved at vælge vaser, lampeskærm og kunst i samme nuancer som sofaen har Anders og Vibeke Tjalve skabt en enorm ro i indretningen. Det er et supernemt trick til at få et rums indretning til at hænge sammen.
1 / 14


Så snart parret var flyttet ind, fik de slebet de hvidpigmenterede trægulve og givet dem olie, og de har fået en varm glød. Vægge blev revet ned, så man kan fornemme de store, åbne rum, der ligger i forlængelse af hinanden.
2 / 14


Mørke farver i brunlige nuancer skaber ro og dybde i indretningen. Velourgardinerne er fra Ikea, og mahognireolen skaber farvet liv og bliver brugt som både sengegærde og natbord. Det Paisleymønstrede sengetæppe er fra London, og silkepuderne af japanske kimonoer er fra Grønlykke.
3 / 14


Kontoret er genoplivet som en hyldest til klassisk design fra svundne tider, der kan gå gennem alle tider. Skrivebordet i mørkt træ og stol i teak er et arvestykke. Bauhaus-lampe fra Leipzig Skitser er fundet på loppemarked, og rejsefotos pynter på væggene.
4 / 14


Italienske fliser sat op af en tidligere ejer får på badeværelset et asiatisk modspil i form en sort lakkommode købt på Den Blå Avis af nogen, der havde bragt den med hjem fra Kina, samt en Zoo-vintageplakat og en blå art decosminkekrukke fra et loppemarked.
5 / 14


Selvom køkkenet er hvidt, er det ikke helt hvidt. Parret har kombineret de hvide køkkenelementer med den skulpturelle hylde, mørke lamper og en markant ø. Øen er bygget af bogkasser og malet med grå Farrow & Ball-maling. Det asiatiske skrin, der bliver brugt til brød, er fra et loppemarked i Skotland. De sorte Caravaggio-lamper er designet af Cecilie Manz for Light Years.
6 / 14


Spisestuen er indrettet med mørke træsorter, patineret læder og tunge gardiner, der fungerer, fordi rummene er så lyse. Spisebordet er fra Hay, gardinerne fra Ikea, og stolene i teaktræ er fra Børge Mogensen, fundet på Den Blå Avis. PH-pendelen er et arvestykke. I hjørnet står Kaare Klints Safaristol.
7 / 14


Børneværelset er rent loppemarkeds- og genbrugsfund, særligt fra familiens ture til Sverige, hvor de har fundet møbelklassikere og billeder til ingen penge. Den grønne veloursofa er sådan et unikt Sverige-fund sammen med de farvede dyrebilleder, stole og puder.
8 / 14


En vitrine rammer de smukke ting ind, som du gerne vil vise frem – her er det glas, keramikskåle og andet leben. Sammen med de farvede metalfugle fra Namibia, de gule glaserede vaser fra loppemarkeder i Sverige og en frisk gren fra blomsterhandleren er det med til at få musikken til at spille i rummet.
9 / 14


Den sjove kommode fra House Doctor er en perfekt modspiller til det asiatiske.
10 / 14


Vibeke Schou Tjalve har sans for at blande nyt med gammelt, hvor et enkelt empiresybord fra Anders' oldemor er tilført moderne liv med et mexicansk keramikfad og en tegning af Christian Lemmerz, som parret har fået i bryllupsgave.
11 / 14


Skævt og uhøjtideligt – kommoden fra House Doctor er mikset med et asiatisk stoftryk fra London, keramikfad fra Sverige og en brun og hvid gulvvase fra Tyskland.
12 / 14


Der skal så lidt til, for at et rum kan vise 'tænder'. På klaveret danser et metalvildsvin fra Namibia rundt om lampen, der er et loppefund fra Bornholm. Billedet med de grafiske linjer er fundet på et loppemarked.
13 / 14
Læs mere om: