
Bolig: Den hvide oase
Det er stadig in at indrette sig hvidt i hvidt, og stylist Shelley Street har ramt trenden spot on. Her får du et enkelt kig indenfor i hendes minimalistiske oase fyldt med fodspor fra naturen.
Shelley Street beskriver sit og datteren Phoebes hjem som et fristed for sanserne, og det er tydeligt, at hun ved, hvad hun taler om. Shelley har indrettet sig en rolig base ved at gå efter lyse farver – faktisk er det hvidt i hvidt, der dominerer hjemmet.
– Jeg har en forkærlighed for hvid. Som farve skaber den ro og renhed i boligen. Samtidig er hvid en god farve som bund for at bygge videre med andre farver. Jeg har tilsat meget få farver, inspireret lidt af de sten, du finder på stranden. Her er udvaskede blå toner, grå, kalk og kul, siger Shelley Street.
Inspiration: Bolig med solgule strejf
Den nordiske farveskala og den enkle stil får kontrast af hendes mange obskøne fund fra den sydafrikanske slette. Og hun drages af elementer fra den uspolerede natur. Alle de udstillede genstande vidner om hendes landlige rødder, og den iøjnefaldende samling af objekter ville føle sig hjemme i det mest kuriøse kunstkammer. Her finder vi dyrekranier, knogler og gevirer, bizarre blomsterbælge og brændte protea-blomster, koraller, muslingeskaller og småsten. Alle fundet på vandreture i naturen eller af venner og familie.
FÅ MASSER AF BOLIGINSPIRATION OG GODE OPSKRIFTER MED MAD & BOLIG
Ud over sin samling af kuriøsiteter har Shelley Street en god portion keramik, der laver lommer af farve hist og her. Her er fx antikke kinesiske potter og værker fra den sydafrikanske kunstner Lovell Friedman, som er en ven af huset. Hun har også en stor forkærlighed for kunst, og på nær to akvareller, som hun har arvet fra sine hollandske bedsteforældre, har hun holdt sig til gulnede raderinger og sort-hvide fotografier. Og så de lokale værker, udskårede nakkestøtter i træ, mælkepotter i ler og stenskulpturer, købt på hendes rejser til fjerne egne. For Shelley hælder mest til historiske ting, der ikke er masseproducerede. Det skal være den ægte vare!
Læs også: Indret din drømmebolig
Sådan får du Shelley Streets stil
- Vælg hvide vægge og lofter.
-
Begræns din samling af billeder til et par få vægge, og lad resten stå tomme. Lav også et par mindre samlinger af billeder, som du stiller på gulvet.
-
Strip dine gulve for gulvtæpper, og gå efter hvide betongulve.
-
Indret hvidt i hvidt, og sæt hvide stole til et hvidt spisebord.
-
Tilsæt masser af fotokunst og raderinger – hold dig til neutrale farver.
-
Giv kontrast med enkeltstående møbler i sort.
-
Få varme ind med træ, lerkrukker og falmede tegninger.
Bolig: En hvid oase


Rundt omkring har Shelley Street placeret en række store spejle, som reflekterer lyset udefra. Det store spejl blev bygget på stedet ved hjælp af genbrugstræ under renoveringen af huset. Woman Walking-plakaten af Alberto Giacometti er købt på Guggenheim Museet. Pendlen er fra Flos.


Soveværelset er enkelt indrettet med et sengebord, to akvareller, som hun har arvet fra sine hollandske bedsteforældre, en Tolomeobordlampe og en Jurgen Bey-lampe fra hollandske Moooi. Naturligt lys og grønt fra den lille gårdsplads bidrager til zen i soveværelset.


Åbne hylder og masser af lamper i forskellige niveauer forvandler det hvide køkken fra klinisk til imødekommende. Kombineret med et mix af designklassikerne, en Harry Bertoia- og en Panton-stol og et slidt spisebord, som Shelley Street har betalt sølle 45 kr. for på et loppemarked, bliver køkkenet hyggeligt. De høje stålindrammede glasdøre leder ud til en lille gårdplads.


Den forreste del af villaen har en åben planløsning med stue, spiseplads, et arbejdsområde og køkkenet. Hun har indrettet det enkelt, men stemningsfuldt på en base af hvid og med markante indslag som fx lysekronen fra Mud Studio og spejlet, der er fra den lokale boligbutik Weylandts. Et par rå elementer, som træstubben og den rå daybed, giver kant til det hvide look. Ved pejsen pynter sorthvide fotografier, illustrationer og objekter hentet i naturen på de indbyggede hylder.


Gennem årene har Shelley Street samarbejdet med mange af Sydafrikas fremtrædende fotografer. Fotografiet af Shelley med Phoebe som spæd er taget af fotografen og vennen Anton Geldenhuys.


Mix sort-hvide fotografier med blyantskitser og afbrændte grene. Det er råt, men flot.


Hjemmekontor, der indgår i den åbne planløsning, er holdt i sort, hvid og natur. Fritsvævende hylder danner base for en udstilling af monokrome fotografier, gulnede raderinger, fine illustrationer, afrikanske værker og samlinger af ting fra naturen såsom skaller, kranier, gevirer, reder, frøbælge og koraller. Bordet er lavet af enkelt Oregon-fyrretræ med drejede ben og er blevet sortlakeret.


De svævende hylder er både hjem for køkkenredskaber, særlige samlerobjekter og arvestykker, og det skaber hygge i rummet. I forgrunden står et lille bord med småsten, pindsvinepigge, et solfalmet skildpaddeskjold og en skulptur, som er købt i Tanzania.




For at få fuldt udbytte af det dagslys, som falder ind ad det enestående dørparti, har Shelley Street valgt hvide betongulve, der reflekterer solens stråler. Pendlerne er originaler fra halvtredserne.


Shelley Streets datter Phoebe på den daybed, som hendes far har lavet af paller. Væglampen er fra Artemide.


Det helt hvide badeværelse blev totalt istandsat for at få plads til et rundt badekar og et stort vindue med udsigt til det gamle træ udenfor. Shelley Street er ikke meget for gardiner, så en høj mur ind til naboen giver privatliv. På grund af pladsmangel blev et regnbrusehoved placeret over badekarret frem for at skulle klemme en brusekabine ind.