Lejlighed

Boliggalleri: Boheme i berlinerhjemmet

Rå materialer og grå farver er hovedelementerne i Remo Masalas lejlighed, der er indrettet med et mix af industrielt design, genbrugsfund og møbelklassikere.

Når man rejser meget, bliver man bevidst om at have et sted at komme hjem til – et helle, hvor man kan genoplade batterierne. Sådan har Remo Masala, der arbejder i en kreativ stilling i rejsebranchen, det i hvert fald.

Remo Masalas kreative job afspejler sig i hjemmet, der er både personligt, eklektisk og interessant, selvom det nærmest et blottet for nips og andre ting, der ikke er strengt nødvendige.

Sans for kvalitet

Lejlighedens indretning bærer i høj grad præg af både omtanke og umage, hvor kvalitet er et gennemgående tema. 

– Min bedstemor var italiensk og yderst stilbevidst. Hun var meget kræsen omkring at give gaver, og jeg fik altid kun simple, smukke og funktionelle ting til hjemmet fra hende. Det er blandt andet hende, jeg har alt mit hvide, gedigne køkkenudstyr fra, forklarer Remo Masala

Hjemlige kontraster

Remo Masalas er tiltrukket af det uperfekte, og det kommer til syne i mixet mellem eksklusivt design og loppefund, der giver hjemmet kontrast.

I spisestuen står fx et stort spisebord, der er vejrbidt efter at have været brugt som disk på et grøntsagsmarked, i midten af en samling hollandske vintagestole.

Boliggalleri: Boheme i berlinerhjemmet 

Her bor: Remo Masala, kreativ chef for hoteludviklingen hos Thomas Cook Group.
Bolig: Stor herskabslejlighed med fire værelser i Berlin.
Stil: Minimalistisk boheme med en blanding af industrielle møbler, designklassikere og rustikke antikviteter.

SE OGSÅ: Rå loftslejlighed i Hamborg

Giv herskabelige rammer kontrast med rustikke møbler såsom spisebordet her, der har en fortid som bod på et grøntsagsmarked. Spisebordsstolene er Model S16 fra hollandske Galvanitas og fundet brugt. Den flettede pendel over bordet er fra Tunesien.

Udstil dine køkkenting på store åbne hylder. Det både pynter og giver en afslappet stemning i køkkenet. Metalreolen er speciallavet til køkkenet.

Flyt sofaen ind i midten af stuen, og brug den som et centralt samlingspunkt. Standerlampen er designet af Achille Castiglioni for Flos, og lænestolen er Hans J. Wegners GE290.

Brug en spinkel, åben reol til dekorativ opbevaring af magasiner og bøger. Standerlampen i messing er fundet brugt og designet af Jo Hammerborg for Fog & Mørup.

I et hjem med meget lidt nips får de få genstande, der er, mere fokus.

Gardiner holdt i samme farve som væggen giver hulestemning og indbyder til ro og koncentration. Det rustikke skrivebord er fundet brugt, ligesom stolen fra Galvanitas og bordlampen. Væggene er malet med Farrow & Balls mole’s breath.

Brug rustikke antikviteter til at bløde stramme, rene linjer op – som skamlen her, der fungerer som en opsats ved siden af badekarret.

Grå er kendt som det kedelige kompromis, der hverken er sort eller hvidt. Når den bruges i en mørk nuance i samspil med hvid, bliver udtrykket elegant, samtidig med at farven giver soveværelset ro.

Et gammelt vejrbidt bord giver det ellers stringente soveværelse et afslappet boheme-præg.

Mere inspiration?

Vil du se flere stilfulde hjem? Så kom med indefor i denne smukke herskabslejlighed i Odense.