
Boliggalleri: Dekadent herskabslejlighed på Østerbro
Der er masser af dekadence i den 250 m² store Østerbro-lejlighed. Her er der leget med strukturtapeter, tekstiler og den store farvepalet.
Højt hævet over den mest mondæne del af Østerbro og med udsigt udover Østre Anlæg ligger en lejlighed fra en tid, hvor der virkelig var herskabelighed til.
Lejligheden er på hele 250 m² med et halvåbent køkken og en stue med franske glasdøre ind til en kæmpe spisestue, og måske var det netop boligens storhed, der gjorde, at familien valgte at gå ekstra dramatisk til værks.
Se Emil Thorups vilde herskabslejlighed i indre København her!
Familien ønskede et andet udtryk end det nordiske og lyse og gik efter et hjem med en mere international stil og frem for alt et personligt dna.
Farver fra et maleri
Hvidt er ofte det første valg til væggene, men indretningsarkitekten fandt farvepaletten frem og kiggede tilbage i historien, da hun skulle finde inspiration til toner på boligens vægge.
− Man kan skabe langt mere dynamik og en større rumfornemmelse ved at bruge farver på væggene og ved at mixe farverne fra rum til rum, fortæller Nanett.
Oplægget fra familien var et særligt maleri, som er familiens kæreste eje, og som skulle danne udgangspunkt for de nuancer, som lejligheden skulle bygges op omkring og indrettes efter.
Vild med farven blå? Så vil du elske dette hjem!
Behold arvemøblerne
Nanett kombinerede forskellige typer af strukturtapeter som fx søgræs med matte malede vægge, og så valgte hun at bevare mange af familiens gamle møbler og nips som fx rejsefund og stentøj.
Ved at ændre på baggrundsfarverne både med maling og tapet kom møblerne til at tage sig meget anderledes eller helt nye ud. Familien gav dermed ikke køb på sin egen historie og stil.
Nanetts råd er generelt at beholde arvestykkerne eller loppefundene, hvis man fx som familie ændrer størrelse og form, når børnene flytter hjemmefra, eller sammenbragte familier flytter sammen, men man samtidig gerne vil skabe nye smukke rammer og beholde sit personlige dna.
Flere fine hjem? Så tjek dette art-deco inspireret hjem i Skovshoved!
– Et smukt, håndlavet polstret møbel med fx velour kan give noget helt særligt til et hjem og være en god investering hos familien mange år frem. Samtidig får de 'gamle' møbler, arvestykkerne og rejsefundene helt nyt liv, fordi de spiller op ad de andre materialer og farver, siger Nanett.
Hun anbefaler desuden gardiner − både fordi de giver format og højde til et rum, men også fordi de ofte løser de problemer, mange har med dårlig akustik i især højloftede rum.
Boliggalleri: Dekandent lejlighed på Østerbro
Boliggalleri: Malerisk dramatik


Dekadent lejlighed på Østerbro
Her bor: En dansk familie, der ønsker at forblive anonyme.
Bolig: Herskabslejlighed på Østerbro i København på 250 m².
Stil: Dekadent og farverig med
internationale træk.


Kunst og velour
Lad dit yndlingsmaleri være udgangspunkt for indretningen. Her et newyorker-motiv af Denis Frémond. Væggene er malet med farven moonlight night, stolene hedder New Port og er betrukket med velourstof fra serien Zaragoza − alle fra Designers Guild. Langbordet er vintage og et arvestykke fra familien. Bænkene er fra Brandi Living. Gulvtæppet er fra Massimo, og puderne er fra Christian Lacroix.


Et stilrent hvidt køkken
Et stilrent, hvidt køkken kan sagtens tåle meget modspil fra mørke vægge og tunge gardiner og kommer dermed til at spille en mindre rolle, hvis du vælger at skifte stil. Væggene er malet med farven melanzane fra Designers Guild, hvor gardinerne også er fra. Barstole er fra Tolix, og køkkenet er fra Multiform.


Violet, orange og grøn
Violet, orange og grøn indgår som de tre sekundærfarver i Johannes Ittens farvecirkel og er blandinger af de tre primærfarver rød, gul og blå. Sammen danner de en helhed, som her er skabt med vægfarver og trælåger fra Multiform.


Udnyt gangen
Udnyt en lang gang med lidt bredde til at dyrke en biblioteksstemning ved at holde den mørk og stille reoler fra gulv til loft. Bogreolen er speciallavet hos Zenout.


Vintageflasker
Brede vindueskarme kan tåle stort nips som fx en samling af grønne vintageflasker.


Mørke nuancer
Mal din reol eller dit vitrineskab i en lidt mørke nuance af dine vægge for at skabe sammenhæng, men stadig skille møblet ud for sig.


Loppefund og vintage
Ved at hænge et maleri lavt, kommer det til at indgå i dit stilleben. Den kinesiske vintagekommode er fra Green Square, og vase, bøger og geologiske glas med krystaller er fundet på loppemarked. Lampen er vintage med lampeskærm beklædt med tekstil fra engelske Willian Yeoward.


Støvede farver og tekstiler
Skab en stemning af fortiders storhed med støvede farver og masser af tekstiler. En stor, polstret loungesofa understreger den varme stil. Væggene er malet med eucalyptus leaf fra Designers Guild, hvor også gardinerne er fra. Puderne er fra Zenout. Maleriet er bearbejdet ud af et foto taget af modefotograf Signe Vilstrup og er fra The White Wall Project. Lampen ved sofaen er fra Jieldé.


Skjul skæve vinkler
Skjul skæve vinkler, døre og bagtrapper med tunge gardiner, der får karakter af et bagtæppe. Gardinet er syet i brugt velour fra Christian Lacroix. Sengegavlen er fra Designers Guild. Puderne er vintage fra William Yeoward, og patchworkgulvtæppet forrest er fra Massimo.


Rolige farver
Mal et gammelt skab i en rolig farve som alternativ til store klædeskabe, og brug ens kurve for at skabe pæn orden på rodet


Stilmix
Den jadegrønne farve har tråde både til en kinesisk stemning og stilen i 60’erne. Fortsæt stilmixet med tie dye-effekt og blomsterprint. Væggene er malet i pale jade fra Designers Guild, og puder og lampeskærm er syet i stof fra firmaets Savine-serie. Sengegavlen er fra Elrick Hessian.


Mere inspiration?
Hvis du er til kunst og modige farver, så vil du helt sikkert elske denne patricervilla! Kom indenfor her!