Lejlighed

Boliggalleri: Fotografens rå loftslejlighed

I et gammelt børnehjem i Hamborg har fotograf og designer Peter Fehrentz udnyttet de institutionelle rammer med god plads og skabt et eksklusivt hjem med kant.

Da Peter Fehrentz var på jagt efter en lejlighed i Hamborg, havde han kun ét krav: Den skulle have store, åbne rum og den dér fornemmelse af rå New York-loftlejlighed.
 
Det krav fik han opfyldt med sin lejlighed i den nordlige del af byen. 
 
 
Da den blev bygget, var det for at huse et børnehjem for jødiske børn, hvis forældre var blevet dræbt under Anden Verdenskrig, og i mange år fungerede stedet som institution.
 
Derfor er planløsningen også meget anderledes end i en normal lejlighed. Store rum, der har fungeret som sengestuer og badeværelser, ligger i forlængelse af hinanden og giver et unikt kig gennem lejligheden.
 
– Det er netop det bedste ved lejligheden: At gå igennem den og udforske dimensionerne, for den er så stor, og det tager lang tid at gå fra ende til ende. Der er et sted i lejligheden, hvor man kan se helt fra den ene ende til den anden, og lejligheden er altså 25 meter dyb, siger Peter Fehrentz.

En svær kabale

Den utraditionelle rumfordeling har krævet ekstra opmærksomhed på detaljen for at give et sammenhængende udtryk, og selvom Peter Fehrentz har arbejdet med indretning i mere end 30 år, tog det ham lang tid at få kabalen til at gå op. 
 
Betonvæggen i stuen og de industrielle døre af stål og glas havde været en del af indretningsplanen fra start, og til sidst faldt valget på at lade nuancer af brun og blå være det gennemgående tema i lejligheden, mens materialer og formgivning på møbler og lamper også går igen i hjemmet.
 
– Sådan noget som at lampen i køkkenet ligner dem, der hænger over spisebordet, som igen ligner den, der står foran brændeovnen, synes jeg giver et godt flow. Jeg har prøvet at skabe en sammenhæng mellem rummene og samtidig udnytte de sjove vinkler, som var det, jeg faldt for i første omgang, siger Peter Fehrentz.
 
Her bor: Peter Fehrentz, tysk møbeldesigner og fotograf.
Bolig: Loftlejlighed på 250 m² i Hamborg, der tidligere har fungeret som børnehjem.
Stil: Eksklusiv og international mid century-stil med industrielle undertoner.

Vær ikke bange for at flytte møblerne væk fra væggen, hvis du indretter et stort rum. Udnyt i stedet gulvpladsen til at lave små klynger af møbler, som kan gøre et stort rum mere intimt og hyggeligt.

Barbordet har Peter Fehrentz selv designet for det tyske mærke More. Barbordet har inspireret en hel kollektion i samme stil og er Peter Fehrentz' yndlingsmøbel i lejligheden. Lænestolen er fra Artifort, spejlet fra Gubi og de små borde fra Ercol. 

Udvælg en enkelt slags metal til at gå igen igennem hele dit hjem, hvis du vil opnå et gennemført og eksklusivt udtryk. Lampen er vintage og fundet hos Stilnova, mens køkkenet er Peter Fehrentz' eget design.

Hvis du vælger en markant spisebordsstol som denne fra Knoll, kan det være en god idé at parre den med et mere klassisk, afdæmpet spisebord. Spisebordet her er fra More, og lamperne er fra Nordlux.

Ingen ved helt, hvor længe materialet beton har eksisteret, men i oldtidens Grækenland blev der fremstillet et materiale, der minder om beton, som blev brugt til at lave bygninger, akvædukter og broer. Mange af dem står stadig, blandt andet kuplen på templet Pantheon i Rom. Lænestolene er fra Cassina.

Hæng en stor opslagstavle op ved dit skrivebord, som kan danne baggrund for moodboards, inspirationsbilleder og dagens to do-liste. Det er både inspirerende og praktisk. Skrivebordet har Peter Fehrentz selv lavet, og den store, industrielle lampe er vintage.

Fra middelalderen og helt frem til år 1859, hvor det blev muligt at have et badeværelse med indlagt vand, var et bad en luksusting, som man kun sjældent kom i nærheden af. Først i 1930'erne blev det normalt at have  et badeværelse i eget hjem. 

Hvorfor nøjes med at have vinduer ud mod verden? At sætte en rude op imellem to rum giver et industrielt udtryk og lys gennem hjemmet. Bordet er vintage, mens sengen er fra Luiz.

MERE INSPIRATION?
Vil du se flere inspirerende hjem? Så kom indenfor i dette renoverede stenhus med et imponerende køkken.