
Boliggalleri: Herrehybel med kunst og klasse
På en af de bedste adresser i København har Henrik Kjær Christiansen indrettet sig med udvalgte lækre materialer, afstemte farver og møbler i dansk og international særklasse.
Når arkitekt Henrik Kjær Christiansen begynder på en opgave, tager han altid udgangspunkt i brugernes behov og livsstil. Derefter forholder han sig til boligens materialer, stemning, rumlighed, omgivelser og historie.
Det er en kreativ og æstetisk proces, men også et praktisk puslespil, hvor alle ønsker og behov skal gå op i en højere enhed. Sådan har han også grebet opgaven an i sit eget hjem.
Harmoniske materialer
I Henrik Kjær Christiansens hjem i København er de arkitektoniske detaljer mange og enestående. Der er høje paneler, overdådige træudskæringer omkring døre og vinduer og udsmykning i lofterne.
Den historiske bygning lægger rammerne, og Henrik Kjær Christiansen har fyldt dem ud med en blanding af blødt og hårdt, fint og rustikt, varmt og koldt.
– Jeg forsøger altid at arbejde med harmoniske kontraster i materialer, form og historisk periode. På denne måde forstærker jeg de enkelte elementer og skaber et udtryk, der bliver tidsuafhængigt, siger han.
Væggene er malet i dæmpede grålige toner for at fremhæve det udskårne træværk, og det giver en rolig baggrund for kunstsamlingen.
Både på møbel- og kunstsiden har Henrik Kjær Christiansen også gået efter kvalitet, og navnene tæller de helt store: Poul Kjærholm, Arne Jacobsen, Finn Juhl, Absalon Kirkeby, Kaspar Bonnén, Tal R og Mathias Malling Mortensen er blandt de danske.
SE OGSÅ: Tæppehandlerens oase
Internationale topnavne
Af udenlandske navne er Ray og Charles Eames, Antonio Citterio, Gio Ponti, Carlo Scarpa og kunstnerne David Shrigley, Sophie Calle og Joseph Beuys repræsenteret.
Stuerne bliver bundet sammen af de hvide og grå farver og af Arabescato-marmor, der både er brugt i entréen, på badeværelser og i køkkenet.
Igennem alle stuer ligger der parketgulve af olieret egetræ. Mønstrene varierer fra fletparket, hollandsk parket, sildebensparket og mosaikparket.
Sådan gjorde man typisk for at variere udtrykket fra rum til rum på herregårde, slotte og i store herskabslejligheder i gamle dage.
I køkkenet og soveværelserne, der ligger i bunden af lejligheden, ligger det oprindelige fyrretræsgulv. I gamle dage kom kun tjenestefolkene og beboerne selv i de bageste gemakker, så her sparede man den dyre parket, og det har Henrik Kjær Christiansen valgt at bevare til historiefortællingen.
Herrehybel i international klasse


På besøg i herrehyblen
Her bor: Henrik Kjær Christiansen, arkitekt med egen tegnestue.
Bolig: Herskabslejlighed på
300 m² i en ejendom fra 1908 tæt på Kongens Nytorv i København.
Stil: Eksklusiv og international med fokus på eksklusive materialer og de historiske rammer.


Blødt underlag
Brug store gulvtæpper til at indramme og markere hjemmets zoner, fx sofagruppen. Sofaen er fra Cassina hos Paustian. Keramikken på Kjærholm-bordet PK61A fra Fritz Hansen er udført af keramiker Malene Müllertz. På sofabordet står også en ravfarvet matteret glasvase fra The Architects Choice. Standerlampen er af Serge Mouille.


En velkomst i 1 klasse
Ikke alle har plads til en piedestal i entréen, men idéen med at byde gæster velkommen med en stor vase og sæsonens grene og blomster kan nemt gøres efter. Vasen er fra The Architects Choice, og tæppet fra Limited Edition.


Farverig og elegant
Brug farver til på elegant og moderne vis at understrege dit hjems detaljer. Her er det listerne, der markerer felterne på væggen, holdt i samme farve som væggene. De to konsolborde fra Gubi understreger effekten af flere rum en suite.


Lysende kunst
Vælger du lamper i et opsigtsvækkende design, kan de fungere som kunstobjekter såsom Cloud-lamperne fra Apparatus hos Oliver Gustav Studio og standerlampen Big Shadow PO fra Cappellini hos Paustian i spisestuen. Spisebord og -stole fra Fritz Hansen.


Træ og mønstre
Flotte gulve kan gøre alverden for dit hjems udseende. Det kan godt se pænt ud med forskellige slags mønstre, så længe de er holdt i samme træ og bearbejdning. Høvdingestolen er fra House of Finn Juhl, og tæppet er af Nanimarquina.


International indretning
Er resten af rummet roligt, kan du med succes blande stole af både dansk og udenlandsk design for at give spisepladsen et opgraderet udtryk. De to stole og Kinabænken er designet af henholdsvis Hans J. Wegner, Thonet og Cherner og forhandles af PP Møbler, Thonet Vienna og Cherner Chair Company. Spisebordet Guéridon, tegnet af Jean Prouvé, fås hos Paustian. Over bordet hænger en klassisk hvid PH-lampe.


All in på marmor
Gå all in, og brug marmor eller et andet spektakulært materiale både på bordplade, stænkplade på væggen, hylder og andre steder i køkkenet. Det giver et helstøbt look. Keramikken er af Mette Winckelmann, og det lille værk er af Ana Kras. Vandhanen er fra Dornbracht.


Luksuriøs hygge
Kombinationen af sprødt, hvidt sengetøj, et mørkt sengetæppe, blødt gulvtæppe og sengegavl giver luksuriøs hotelstemning. Bordlampen er fra Bestlite, den trearmede PH-lampe i loftet er fra Louis Poulsen, og sengetekstilerne er fra Aiayu.


Eksklusive detajler
En mindre, fritstående vask kan virke mere eksklusiv og give luft til badeværelset frem for et stort bademøbel. Gå efter klassiske materialer såsom marmor og messing, hvis du vil understrege det internationale udtryk. Armaturet er fra Dornbracht.


Moods
Reportagen stammer fra bogen Moods, der udover at vise flotte boliger og før og efter-billeder pædagogisk forklarer, hvordan du får et personligt og harmonisk hjem. Bogen giver råd både i forhold til at lave moodboards, være kreativ med indretningen, bruge opslagstavler, udvælge materialer, starte fra scratch og forbedre det eksisterende. Den er skrevet af stylist Katrine Martensen-Larsen og fotograferet af boligfotograf Kira Brandt. 268 sider, 350 kr. (Strandberg Publishing).


Mere inspiration?
Vil du se flere smukke hjem, så kom indenfor i denne gamle blyantsfabrik, der er forvandlet til et stilfuldt hjem.