
Boliggalleri: Tidløs oase på Værnedamsvej
Kirstine Harbou har passet godt på møbler og inventar i sin gamle lejlighed på Værnedamsvej. Kom indenfor i hendes tidløse hjem med nye og gamle stilikoner.
Kirstine Harbous lejlighed blev i sin tid sat til salg som et håndværkertilbud. Nænsomt begyndte hun selv at rense alle lofter og stuk ned. Det har givet hvert rum sit eget lille kunstværk, hvor stukken står skarpt.
– Stukken fortæller dig, at du er i en gammel lejlighed – den forener nutid med fortid.
Nyt og gammelt på Værnedamsvej
Det samme gælder Kirstine Harbous stil, der både er tidløs og personlig i et mix af tidens trends med nyt og gammelt. For at lejlighedens udtryk ikke skal minde om en tidslomme, holder Kirstine Harbou sig til rene linjer med masser af bevidste og farverige indslag.
LÆS OGSÅ: Kom indenfor i et 90'er-hjem i hjertet af Nyhavn
Det giver kontrast til herskabslejlighedens hvide vægge og lyse overflader.
– Jeg går meget efter en klassisk stil, som giver harmoni. Samtidig tænker jeg meget over lejlighedens udtryk. De brede gulvplanker, stuk og træpanelerne skal stadig ses. Der er meget, som er pænt, men som ikke passer ind i den lejlighed, siger hun.
En samling af møbler
Lejligheden er på seks et halvt værelse, og de mange kvadratmeter giver plads til Kirstine Harbous samling af artefakter og møbler.
Det er et sirligt udvalg af forskellige originale designobjekter, som giver herskabslejligheden karakter og en anderledes charme.
Møblerne har hun købt gennem et helt liv og er både loppefund, arvesager og genbrug som fx Poul Kjærholm-stolene, der er købt brugt for 20 år siden.
– Jeg ville enormt gerne have en PK22-stol, men det var langt over budget. En dag var der i den lokale avis sat to stole til salg, og da jeg boede på samme gade som ham, der solgte, kom jeg forrest i køen – og så endte jeg med at købe begge.
Køkkensnak
I køkkenet har Kirstine Harbou med lidt hjælp fra en designer kombineret det gamle køkken med et nyt komfur med respekt for begge møblers tid.
LÆS OGSÅ: Skoopbevaring - 10 smarte IKEA-hacks
– Da jeg købte lejligheden, var der et teakfinerkøkken, som jeg har bevaret. Men da jeg skulle have nyt komfur, tegnede arkitekt Hanne Aandahl et køkkenmøbel, som opfyldte dels at være komfur og dels at give plads til, at jeg eller en gæst kan sidde i den ene ende og enten spise eller tale med kokken.
Boliggalleri: Tidløs oase på Værnedamsvej
Boliggalleri: Tidløs oase på Værnedamsvej


Retro-nordisk hjem
Her bor: Kirstine Harbou, 55 år.
Bolig: Herskabslejlighed fra 1857 på 179 m² beliggende på Værnedamsvej i København.
Stil: Retro-nordisk med masser
af personlighed.


Danske designklassikere
Giv de danske møbelklassikere eksotisk modspil, som her hvor Hans Bøllings bakkebord og Poul Kjærholms PK22-stol er tvunget til at tale med et persisk tæppe og en puf fra Marokko. Flydersofaen indbyder til at slappe af og være til.


Få møbler i arbejdsværelset
I arbejdsværelset har Kirstine Harbou valgt få møbler, der står ud i rummet. Arbejdsstolen er fra Hay, gulvtæppet er købt på lauritz.com, og sofaen er fra hendes barndomshjem. Senere har hun fået den ombetrukket.


Nuancer af grøn
Vælg gerne ting i samme farve, men i forskellige nuancer, når du indretter. Skrivebordet fik hendes morfar lavet til hendes mormor engang i 30'erne. Akvarellen i billedrammen er også malet af Kirstines mormor. Flasker og vasen er købt på loppemarked, og Eames-stolen er helt tilbage fra 60'erne.


Et farvet tæppe
Bryd de store, hvide flader med farvede gulvtæpper. Det blå berbertæppe er købt i Casa Shop. Ellipsebordet, designet af Piet Hein, og Myrestolen, designet af Arne Jacobsen, købte Kirstine Harbou, da hun var 23 år, og de har nu opnået ikonstatus.


Spisekrog
Indret en lille spisekrog i køkkenet med en bænk, der er en pladsbesparende måde at få mange siddepladser på. Her er lejlighedens gamle pigeværelse og toilet/das inddraget i køkkenet. Stolene er originale Eames-stole, kobberlampen er fra Tom Dixon, gulvtæppet er fra Tine K Home.


En smule nips
Ifølge Kirstine Harbou må nips ikke fylde for meget, men blot understrege, at her bor der en person. Træbakken er fundet i Casa Shop, På hylden, som er købt i Dora på Værnedamsvej, står te og kaffe i gamle glaskrukker med låg.


Hylde på badeværelset
Få mere plads i et lille badeværelse ved at sætte en hylde op, hvis du murer vandhanen ind i væggen. Badeværelset er renoveret i samarbejde med arkitekterne Jukka Boisen og Hanne Aandahl. Hylden er fra Made a Mano.


Jalousiskab som natbord
Bryd det rene og pæne udtryk med et sjovt element som fx lysekronen. Natbordet er et jalousiskab købt på et loppemarked, og ved at hænge det op bliver udtrykket luftigt. Kasserne fra Trævarefabrikernes Udsalg, som sengen står på, giver ekstra opbevaringsplads.


Mere inspiration?
Vil du se flere smukke hjem? Så kom på besøg i Emma Thorstrands byhus med franske vibes!