Lejlighed

Boligreportage: Designerens eksklusive herskabslejlighed i Paris

Kom med på besøg i denne herskabslejlighed med wow-faktor i Paris, hvor indretningen er et mix af klassisk og moderne design.

Én ting, der præger den parisiske lejlighed, er, at den er badet i naturligt lys fra morgen til aften takket været dens øst-vest-placering, hvor man nyder godt af både solop- og nedgang. Dette lys fik endnu mere plads at boltre sig på, efter den 170 m² store lejlighed gennemgik en omfattende renovering, hvor en masse bittesmå rum og badeværelser og mørke korridorer blev revet ned og lagt sammen til større rum.

Den nuværende stue er f.eks. en slags dobbeltrum – en tv-stue og en lounge med spisebord og sofaer – kun adskilt af en dør i glas med messingramme. Således kan man få lov at se tv eller sludre i fred, uden at man bremser det naturlige lys’ fremfærd eller kigget gennem lejligheden.

Også køkkenet blev åbnet op efter først at være blevet flyttet hen i et tidligere soveværelse. En masse små garderobeskabe blev omdannet til fordybninger til køleskab, ovn, kaffemaskine og mikroovn, og i selve det tidligere værelse blev der plads til en hel ø at kokkerere på.

Historisk ånd

Designeren Jean-Charles Tomas, der har stået for lejlighedens renovering, ønskede at bevare det historiske særpræg og den lidt fornemme parisiske ånd i lejligheden. Derfor valgte han blandt andet at bevare de originale trægulve – også selv om meget af det skulle udskiftes, fordi det var så slidt. Det blev efterfølgende slebet, behandlet og tilføjet en smule hvid patina og en mat finish for at bevare det naturlige trælook. Også panelerne, der pryder hele lejligheden, blev holdt i en klassisk cremefarve.

– Jeg ville respektere bygningens historie, men ønskede også at tilføje et moderne touch, fortæller Jean-Charles Tomas.

Boligreportage: Internation herskabslejlighed i Paris

Hvem?
Interiørdesigner Jean-Charles Tomas, der er indehaver af sit eget designstudio og står bag indretningen af den lyse herskabslejlighed.

Hvad?
Lejlighed fra 1800-tallet i kvarteret Saint-Sulpice i Paris’ 6. arrondissement.

Lejligheden ligger i et eftertragtet kvarter i en bygning fra det 19. århundrede bygget i den ikoniske franske Haussmann-stil. Stilen er opkaldt efter Georges Eugène Haussmann, der var baron og byplanlægger med ansvaret for Paris’ nye byplan, der blev gennemført i 1800-tallets anden halvdel.

Den franske smed, designer og arkitekt Jean Prouvé (1901-1984) lavede de første streger til stolen Standard i 1934. Disse skønne Standard-stolene er stadig i produktion hos Vitra, og spisebordet, som de her står omkring, er designet af Eero Saarinen for Knoll.

Det er klædeligt at bryde de brune, hvide og grå farver, hvis du f.eks. gør det med få støvede farver som den blå og gule her.

Køkkenet er designet af Jean-Charles Tomas og udført af Boffi. Loftlampen er designet af italienske Angelo Lelli.

Easy armchair her designede Jeanneret i 1960. Glasbordet er designet af Paolo Piva.

Lampen er designet af Lindsey Adelman og lænestolene af Pierre Jeanneret. Sofaerne er lavet på forespørgsel af Dedar, og sofabordet er speciallavet af Jean-Charles Tomas.

Boghylderne af metal er designet af Jean-Charles Tomas og lavet af Atelier S&L Prestige til lejligheden. Sofaen er specialfremstillet af Dedar.

Det lyse soveværelse får kant af det brune møbel, som giver et blødere modspil til det lyse interiør, end et sort møbel ville gøre. Møblet er speciallavet af Jean-Charles Tomas.

Gør badeværelset mere personligt og hjemligt med ”rigtige” møbler som en lænestol eller en lille skammel. Bademøblet af valnød og marmor er designet af Jean-Charles Tomas, og badekarret er fra Vallone. Lænestolen er Pierre Jeannerets Easy armchair.

Mere inspiration? 

Fra gårdejendom til farverigt sommerhus. Kom indenfor i denne 200 år gamle gårdejendom her!