
BOLIGREPORTAGE | Diskret og raffineret jul i Frederiksstaden
Tine Hertz’ barndomsjul blev hvert år holdt hos hendes morfar. Med faste traditioner, når det kom til julemaden, pynten og træet. Alle detaljer var nøje planlagt og altid de samme. Og Tine elskede det! Efterhånden som hun blev voksen, blev julen mere præget af mange forskellige traditioner, afhængig af hvor den blev holdt, og oplevelsen blev aldrig den samme. I dag er Tine nærmest begyndt forfra med at skabe sin egne traditioner omkring højtiden sammen med sin familie
I et eventyrligt univers af støvede toner og fantastiske prismekroner, hvor rejseminder fra i hvert fald seks af de syv verdens-dele blander sig med moderne kunst, franske antikviteter og nutidigt design, holder Tine Hertz jul med egne traditioner. Den store herskabslejlighed fra 1750, der på det nærmeste ligger dør om dør med Amalienborg i Frederiksstaden, bliver hvert år pyntet smukt op, på trods af at hun og familien på selve juleaften er langt væk fra Danmarks kolde og våde vinter. For selv om de altid rejser ud i julen, er Tine meget opmærksom på, at også tre-årige Elliot skal opleve julen og dens traditioner – selv om jule-aften for dem lige så godt kan fejres den 22. december.
– Vi holder juleaften for hele familien hvert år, inden vi rejser, med alt hvad dertil hører. Julemad, dans om juletræet og så videre. Så ingen går glip af julen, siger Tine.
Julen hos Tine og Christian er raffineret, som selve indretningen i den store herskabslejlighed. Enkle kranse på hoveddøren og en stor gren fra skoven dækket med lav pyntet op med et stort sølvhjerte tager imod i entreen ved det antikke spejl.
LÆS OGSÅ: BOLIGREPORTAGE | Grønt refugium i Hamptons
Juletræet er hovedsageligt pyntet med glasjulepynt i sølv og rosa. Under træet ligger julegaverne, og alle er pakket ind i sort papir med sort sejlgarn og en polkagris i stedet for et til og fra-kort, for Tine har med fin håndskrift skrevet med guldpen direkte på gavepapiret.
Tine og Christian er godt klar over, at de kommer til at holde lidt flere juleaftener hjemme i København, når Elliot bliver lidt større, og at selve dagen til den tid også vil få en større betydning. Måske også med et vist pres fra bedsteforældrene, som Tine siger. Men indtil videre nyder de at kunne bruge årets sidste uger til ferie.
– Julen er for os stort set det eneste tidspunkt på året, hvor vi kan rejse væk og rent faktisk få holdt rigtig ferie. Som selvstændige har vi ellers altid arbejdet med os overalt. Men da de fleste af vores kunder og medarbejdere holder fri størstedelen af julen, giver det også os mulighed for et pusterum. Derudover er det et perfekt tidspunkt at tage nogle længere rejser til både varme og eventyr, siger Tine.
Se alle de smukke billeder fra herskabslejligheden i galleriet
Boligreportage | Frederiksstaden


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Hos Tine og Christian er julen lige så diskret og raffineret som indretningen i herskabslejligheden. Enkle kranse på hoveddøren og en stor gren fra skoven dækket med lav og pyntet med et stort sølvhjerte tager imod ved det antikke spejl i entreen.
Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Dagligstuens store maleri i sort-hvid er malet af Cathrine Raben Davidsen. Den imponerende lysekrone fik Tine mulighed for at købe af en tidligere arbejdsplads. Den er fra Green Square.
Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Dagligstuens bløde, støvede pasteller giver en rolig baggrund til rummets markante kunst, rå gymnastikmadrasser i læder foran ildstedet og den imposante krystallysekrone i loftet. Ifølge Tine bringer de gamle ting historie og energi med sig til et hjem. De fortæller hver især små eventyr om liv, der er levet, og det giver mere dybde end et hjem, der blot er fyldt med nye møbler, uanset hvor lækre og dyre de så end måtte være. På den anden side må det heller ikke komme til at ligne et museum, og kontrasten mellem nyt og gammelt skaber for Tine en god balance.
Iben og Niels Ahlberg


Juledekorerede grene står i vindueskarmen ved det markante skrivebord med asiatiske æsker, bogen ’Københavnerliv’ og bøger om Capri og Ibiza, som parret har besøgt flere gange. Skrivebordet er købt i London, og stolen er fra Oliver Gustav. Krukken, der kan anes på gulvet, fandt Tine for mange år siden, da hun besøgte Sydafrika første gang.
Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Tine dækker op på det antikke franske spisebord, som har været længe undervejs. Hun og Christian vil hellere vente med at investere i nye møbler, til de rigtige dukker op, frem for at bruge penge på noget tilfældigt. Her ventede de et helt år på at finde det rigtige spisebord, og det tog dem yderligere et halvt år at finde stolene. Bordet, der oprindeligt er skabt på bestilling til et slot i Sydfrankrig, fandt de på markedet i Porte de Clignancourt i Paris. Det er belagt med bladsølv og har bordplade af glas. Der hører tre ekstra plader med, så det kan udvides til 14 personer.
Julebordet bliver pyntet med antikke krystalglas, megamussel og håndlavede papirblomster malet med sølv og pyntet glitter.
Stolene, der er betrukket med antracitgrå velour, er fra Rue Verte. Fotokunsten i gyldne toner er af Astrid Jensen.
Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Køkkenet er sat i stand for nylig. For at matche parketgulv, stuk og den klassiske lejligheds øvrige detaljer valgte Tine og Christian en stil a la fransk landkøkken fra Kitchen Tailor, og dertil passer intet bedre end et komfur fra franske La Cornue. Det antikke sidebord er købt sammen med vitrineskabene i den sydfranske by L’Isle-sur-la-Sorgue. Landsbyen er et sandt mekka for franske antikviteter, næsten udelukkende med antik-butikker, konservatorer og indretningsbutikker liggende dør om dør.
Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Det antikke franske bord er dekoreret med tørret hortensia samt fade, krukker og stager fra Studio Oliver Gustav.
Iben og Niels Ahlberg


I en niche i køkkenet har Tine og Christian indrettet et hyggeligt spisehjørne. Langs væggene i nichen har en snedker bygget en slagbænk, og på et understel fra et Poul Kjærholm-bord lagde de en ny plade, der passer præcist til rummet. PH’s lysekrone Bombardement er fundet på Bruun Rasmussen Auktioner.
Iben og Niels Ahlberg


Soveværelset ligger en suite til dagligstuen, og med det markante fotografi af Sabine Dehnel virker det pludselig mere knyttet til stuens dekoration. Sengebordene er kinesiske foderæsker, som Tine har fundet på en rejse derude. Gamle franske vinflasker har fået nyt liv som sengelamper. Samlingen af store grønne planter i antikke krukker gør rummet friskt og indbydende. Lysekronen i loftet er en af de tre, Tine fik lov at købe af en tidligere arbejdsplads, oprindeligt fundet hos Green Square.
Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Med et antikt spejl og et lille vitrineskab fra Fil de Fer bliver den gennemførte stil og stemning fra resten af lejligheden videreført til det oprindelige sort-hvide badeværelse. Grønne planter sat sammen med Mad et Len-plejemidler tilfører rummet dramatik og eksotisk stemning sammen med glaskugler og stearinlys.
Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg


Iben og Niels Ahlberg

