Lejlighed

Boligreportage: Tæppehandlerens oase

En del af de tæpper, Sophia Thunberg Andersen køber i Marokko til sin virksomhed, når aldrig videre end til hendes villalejlighed i Charlottenlund.

Udsigten fra lejligheden er god. Indendørs er der hyggeligt. Det her er et hjem med vægt på at kunne være. 

Vi er på besøg på førstesalen af en villa i Charlottenlund, hvor Sophia Thunberg Andersen har indrettet sig med et mix af designklassikere og enkle, lidt rustikke møbler, varme farver og altså også tæpper. 

– Mit hjem skal være et rart sted, hvor jeg kan slappe fuldstændig af med masser af hygge.

Jeg arbejder hjemmefra, så det er også vigtigt, at der er plads til både at arbejde og slappe af, siger Sophia Thunberg Andersen.

SE OGSÅ: Farverig villa på Frederiksberg

Afslapning i alle rum

Hun har lagt vægt på, at lejligheden skal ligne hendes hjem og ikke et udstillingsvindue, så derfor har hun en masse loppefund og ting bragt hjem fra rejser. 

– Det må heller ikke blive for rodet en indretning, det er vigtigt. Jeg skal kunne slappe af, siger hun. 

Behovet for at kunne slappe af går igen i alle rum. Køkkenet ligger som samlingspunkt i midten af lejligheden og er indrettet med en køkkenø, der udgør parrets 'hænge ud'-sted.

Både under spisepladsen og sofaen er der tæpper, og soveværelset er udsmykket med stearinlys og grønne planter.

– Mit soveværelse er meget helligt for mig og dér, hvor jeg virkelig finder ro. 

De svære farver

Efter en ferie i Marokko forelskede Sophia Thunberg Andersen sig i landets smukke kultur og håndværk. Hun begyndte derfor at forhandle tæpper for to-tre år siden, og det har smittet af på lejligheden i Charlottenlund nord for København.

– Jeg måtte tilbage og hente de smukke tæpper med hjem til Danmark. En stor del af min indretning i hjemmet er derfor også mine marokkanske tæpper.

Væggene i stue og spisestue har fået den samme mørkegrå farve; en farve, der er valgt for at give rummet karakter og som markant baggrund for møbler og tæpper. 

– Jeg synes, det er så svært at finde de perfekte farver til væggene, og derfor har jeg ofte også malet 20 farveprøver på væggen, før jeg beslutter mig.

Men oftest går jeg efter en farve, der ikke er for glansfuld, og som er harmonisk, så det er møbler og kunst, der definerer rummet og ikke farven på væggen.

– Jeg elsker, at der er kommet så meget fokus på farver i hjemmet, og at alt ikke længere skal være hvidt i hvidt.

SE OGSÅ: Tidløs oase på Værnedamsvej

Boligreportage Tæppehandlerens oase

Her bor: Sophia Thunberg Andersen, 22 år, studerende på CBS og ejer af tæppefirmaet Moruggo, med sin kæreste, der er medicinstuderende.
Bolig: Lejlighed på 190 m² i Charlottenlund.
Stil: Klassisk og nordisk med farver og industrielle indslag.