
Find din stil i storbylejligheden
Kontraster er nøgleordet, hvis du søger den perfekte stil i din moderne storbylejlighed. Arkitekt Dorthe Theilade giver her gode råd til at indrette din store og lyse storbylejlighed.
Den moderne lejlighed er typisk en storbylejlighed, beliggende centralt eller ved havnefronten i de store byer og gerne bygget efter årtusindskiftet. Typisk er lejlighederne indrettet med store og lyse rum, de har et enkelt udtryk med store vinduer fra gulv til loft og oftest med altan eller terrasse, samtalekøkkener, gode materialer og lige til at flytte ind i.
- Denne type lejlighed fungerer bedst med en stram og moderne indretning i en enkel international stil uden for mange dikkedarer og pynt, siger arkitekt Dorthe Theilade.
Læs også: Det moderne køkken anno 2014!
I forhold til indretning af den moderne storbylejlighed er det vigtigt at tænke i kontraster, både i forhold til lys og materialer.
- Da der oftest er store vinduer og dermed meget lys i denne type bolig, kan det være godt med lidt kontrast til glasset med elementer af træ. Mørkt træ, for eksempel i køkkenet, vil give en tyngde til alt det lyse og samtidig tilføre noget varme, der klæder denne type lejlighed godt. Langhårede ryatæpper og polstrede møbler kan også give varme og blødhed til de hårde overflader, siger Dorthe Theilade.
Vild med kunst på væggene? Få boligbloggerens tips til grafiske prints her!
Der er rig mulighed for at sætte dit personlige aftryk på den lyse og store lejlighed i form af kunstværker, farver og bløde materialer som puder og tæpper. Nedenunder finder du et galleri, hvor du kan hente inspiration til din store og lyse storbylejlighed. Hold øje med lysindfaldet, farverne og de bløde materialer og få inspiration til din helt personlige stil.
Læs også: Boligindretning og farveleg!
Find din stil i storbylejligheden


Spisestuen er markant indrettet med dyriske og kunstneriske indslag.


Stuen er domineret af hestelampen fra Moooi, som kræver sin plads, og et stort værk af Damien Hirst.


I stuen rammer en stor bogreol døren ind. Den er så spinkel, hvid og med tilpas meget uudnyttet plads, at den ikke virker dominerende i stuen og giver plads til lejlighedens velbevarede stuk.


Det rustikke bord, som Morten Vilhelms bror har lavet for mange år siden, er lige til at gøre efter. Det er bare at skrue hjul på en palle. Ovenpå et par kunstbøger hviler et kranium, købt på loppemarked i Mexico.


Det er bøger om grafisk design, musik og fotokunst, der sammen med figurer optager pladsen.


I entreen står en gammel bænk, købt hos Det Mondæne Skur sammen med Morten Vilhelms penny-skateboard, der en sjælden gang faktisk bliver brugt. I entreen hænger en akvarel af Peter Vilhelm Nielsen, et maleri af Peter Bonde, en kollage af Peter Vilhelm Nielsen og ’De Forelskede’, et oliemaleri af Wilhelm Freddie.


Selvom køkkenet er sort, virker det stadig lyst og rummeligt takket være de få ting, der får lov at stå fremme på bordet.


Køkkenet har naturligvis også et udstoppet dyr – her er det vandbøflen ’Preben’, der vogter over det lille café-bord. Alle dyrene i lejligheden er navngivet af Morten Vilhelm og hans datter My. Billedet på væggen er af Hans Henrik Lerfeldt.


Køkkenet er det første, der byder velkommen indenfor. Det ligger i forlængelse af entreen. Bøjlestativet overtog Morten Vilhelm, da han flyttede ind. Skamlen er fra Ikea.


Den udstoppede ravn, der er købt på en auktion, våger i spisestuens vindue. Under den står en fin gammel Arne Jacobsen-sofa, også købt på auktion.


I soveværelset tegner en lys og minimalistisk indretning stilen – og så selvfølgelig kunst. I tre tynde rammer hængt op symmetrisk på linje over sengen. Billederne er en tuschtegning af Henry Heerup, et fotografi af Eve Sussman, samt en kollage lavet af Morten Vilhelms far, Peter Vilhelm Nielsen. Sengetøjet er fra Magasin.