Lejlighed

Villalejlighed på 70 m2: En rolig base giver frihed til at lege med detaljerne

Velvalgte materialer og klart definerede linjer er kodeordene hjemme hos Line Hindsgaul. Den neutrale base giver frihed til at lege med farver i detaljerne og den kunst, der med tiden skal finde vej til væggene.

Da Line Hindsgaul og hendes mand Kristian overtog villalejligheden på 70 m² i Hellerup nord for København, ventede der dem et større renoveringsprojekt. Næsten alt skulle laves på ny, for at parret kunne få det hjem, de drømte om.

Heldigvis har deres fælles passion for og arbejde med indretning og interiør givet dem en god portion tålmodighed. Derfor tog Line og Kristian sig også den nødvendige tid til at lære boligen at kende, før de traf for mange beslutninger om materialer og farver.

– Vi gik efter at give de overordnede linjer et forholdsvist neutralt udtryk for på den måde at have en større frihed, når det kom til alle detaljerne.

Farver, der fungerer

Først da de større projekter var på plads, var tiden inde til at vælge farver og materialer. Noget, som de begge havde glædet sig til, men ikke ville forcere.

– Det tog os næsten tre uger at vælge den farve, som alle væggene skulle males i, for det var vigtigt for os at nå frem til noget, som fungerer med lysindfaldet i rummene på alle tider af året, fortæller Line.

Til sidst faldt valget på Shadow White fra Farrow & Ball. Resten af hjemmet har de indrettet med nuancer som grå, beige og sandfarvet, og foruden træ er materialerne holdt i hør, velour og marmor.

– Det giver et afbalanceret udtryk og giver rent visuelt plads til børnenes legetøj, som også skal have lov at fylde og være en del af hverdagen i vores hjem. 

LÆS OGSÅ: Villalejlighed indrettet med bløde pasteller 

Toner af træ

Ligesom plankegulvene, der løber gennem alle rummene, er køkkenet udført i træ. Valget faldt på lyst egetræ, da parret syntes, at det tilførte varme til rummet.

– Desuden passer det lyse træ godt ind i den forholdsvis lille lejlighed, hvor en mørk farve ville være for dominerende, siger Line.

En lille variation i tonerne i gulvet og køkkenet gør, at udtrykket ikke bliver for ensartet og fersk.

– Vi har bevidst valgt forskellige farver egetræ på køkkenlågerne og gulvene, så rummet ikke kom til at ligne en finsk sauna.

Træet absorberer hjemmets mange lyde og er derfor godt for akustikken i køkkenet. For visuelt at markere et skift mellem lodret og vandret valgte Line en mørk sokkel.

Hjemmedesignede møbler

Selv om parret holder af rene linjer, har det været vigtigt for dem at skabe et hjem, der fungerer i en dagligdag med børn. Så da Line og Kristian ikke kunne finde en sofa, som var både pæn og praktisk, designede de deres egen med stof, der nemt kan tørres af.

På samme måde er reolen og det runde spisebord i mørkolieret eg blevet til ud fra ønsker og behov, som ingen eksisterende møbler på markedet kunne opfylde. Spisebordet har Line selv designet og fået en snedker til at lave.

– Jeg synes, det er ærgerligt at skulle bruge tid på at fortælle børnene, at de skal passe på. Derfor er vi med tiden blevet gode til at producere møbler, der passer til de behov, vi nu engang har.  

På besøg hos Line Hindsgaul: Villalejlighed på 70 m2 indrettet med rolige farver

Hvem:

Line Hindsgaul, kreativ direktør i Thorup Rohde Studio, Kristian Hindsgaul, direktør i Handvärk, og deres to sønner.

Hvad:

70 m² villalejlighed fra 1925 beliggende i Hellerup nord for København.

Indgangen til huset er gennem en dobbeltdør, der åbner til en lille, men velfungerende entré. Her har parret fået bygget en bænk med plads til opbevaring.

Har du en lille entré, kan du placere et spejl over for døren for at få rummet til at syne større. Spejlet er fra Frama, mens knagerne er fra Københavns Møbelsnedkeri.

LÆS OGSÅ: 20 entréer: Find inspiration til din entré 

Egetræ i forskellige toner og behandlinger giver køkken-alrummet en varm og indbydende atmosfære. Spisebordet i mørkolieret eg og de mørke sokler på køkkenet agerer kontraster, så udtrykket ikke bliver for ferskt og ensartet. Køkkenet er designet af Lines forretningspartner Emil Thorup. Fronterne er af egetræsfiner og lavet af Formplus, mens selve køkkenet er fra Ikea. 

De korte gardiner er lavet i et let transparent materiale, så lyset trænger igennem, selv når de er trukket for. Ved at hænge dem på en skinne i loftet giver det et stramt udtryk og løfter desuden lofthøjden visuelt. Lampen i bruneret messing, der hænger over spisebordet, er fra Anour.

LÆS OGSÅ: 24 runde spiseborde, vi ville elske at spise middag ved 

Den lyse veloursofa er fra Handvärk, hvor Kristian er direktør, og er designet specielt til parrets hjem. Over sofaen hænger litografier fra Bendtsen på Frederiksberg, hvor Line køber en del af sin kunst. Spisebordet har Line selv designet og fået en snedker til at lave.

I soveværelset skaber det franske fletmønster sammenhæng mellem stolen, der er et nyproduceret Pierre Jeanneret-design, og den trefløjede rumdeler fra Nordal.

LÆS OGSÅ: 2 rum i ét: 12 rumdelere, der gør dit hjem meget større!

I soveværelset har parret fået bygget en række skabe, der er indrammet af en træliste, som følger loftets bue. Samme idé kan du gøre efter som Ikea-hack, så det syner af indbygget skab. Grebene er fra Københavns Møbelsnedkeri.

Uden for lejligheden har familien en lille gårdhave, hvor Hays Palisade-serie danner ramme om de fleste af sommerens måltider. Parasollen er fra Skagerrak.

MERE INSPIRATION? Så se også denne villalejlighed, som er indrettet med rolige og bløde farver og lækre materialer