Sommerhus

Du vil uden tvivl blive overrasket, når du ser det lyserøde sommerhus indvendigt!

Udenpå er huset pudderrosa med stråtag. Indenfor er gulvene af beton og rå planker, og rummene er fyldt med både antikke møbler og nyere grafiske værker. Kom indenfor i det kontrastfyldte og personlige sommerhus i Tisvilde.

Charlotte Minch og Pedro Heyman bruger deres sommerhus i Tisvilde året rundt, og de to voksne døtre, svigersønner og to børnebørn deltager alle i livet på landet.

– At leve i huset er ret enkelt. Alt er lavet, så det kan bruges. Der skal ikke passes på noget. Det er meningen, at der skal være mulighed for at koble totalt af, når man er der. Ingen skal spekulere over andet end at være, fortæller Charlotte Minch.

Af samme grund har hun indrettet huset med naturlige nuancer af brun og grå, der optræder på alt fra stole til service og sengetøj. Gulvene er af praktisk beton og rå planker, og mørkt og rustikt træ går igen på møbler, køkkenskabe og loftsbjælker. Antikke fund og moderne grafik spiller op til hinanden, og de mange kontraster og rå rammer er med til at definere Charlotte Minchs særlige univers, hvor hun selv har designet både køkken og bad og indrettet med møbler, som hun sælger i sin butik, Vivre Indretning.

LÆS OGSÅ: Gammel landejendom på Fyn indrettet med sarte farver 

Helt ned i gear

Udenfor er husets stil anderledes nostalgisk med stråtag og pudderrosa, kalket facade. Huset er bygget i en vinkel, der danner en krog med en stor terrasse og plads til venner og familie – og til at slappe af med bøger og snak, når Charlotte Minch og Pedro Heyman er alene.

Der er ikke hængt gardiner op indenfor, så på sommermorgener bliver parret gerne vækket af morgensolen, og Pedro Heyman tager derefter ud på en morgenridetur på sin hest, der er flyttet med til den lokale rideskole.

– Huset vågner i sommerfreden, vi nyder morgenkaffen udenfor, og dagen begynder så roligt, som det kan lade sig gøre, beretter Charlotte Minch.

LÆS OGSÅ: Jagten på et sommerhus endte med et køb af gammelt lægehus 

Boligreportage hos Charlotte Minch: Stråtækt sommerhus med kontrasfyldt indretning

Hvem?

Charlotte Minch og Pedro Heymann. Charlotte Minch har butikken Vivre Indretning i Hellerup med salg af eget møbeldesign samt indretningskonsulentbistand.

Hvad?

Stråtækt sommerhus i Tisvilde.

Den enkle stil understreges af betongulvet, der skaber kontrast til både moderne og antikke møbler som det gamle bord ved siden af udgangen til terrassen. Bordet er fra Rosmosegaard. Stolene er fra Eberhart Furniture.

Med åbne hylder i køkkenet er det en god idé at stille nøje udvalgte ting fremme, så indtrykket bliver dekorativt frem for rodet. Her står Charlotte Minchs samling af mørkt service fremme og har en nærmest skulpturel effekt. Køkkenet er fra hendes egen butik, Vivre. Spotsene er fra Møller & Rothe.

LÆS OGSÅ: 10 rustikke køkkener 

Rummene er indrettet enkelt. På den måde kommer de mørke loftsbjælker, den specialdesignede stige af sort olieret eg og de simple knagerækker i shakerstil i fokus.

Med enkelte møbler af råt træ bliver stilen tilbagelænet og afslappet, som her hvor en stor træstub gør det ud for sofabord. Bløde møbler i praktisk grå indbyder til afslapning. Den lange sofa er fra Ikea og sammensat af to moduler, de grå stole er af ældre dato og ombetrukket. Reolerne langs væggen er fra Vivre, og AJ-standerlampen designet af Arne Jacobsen i 1957 til SAS Royal Hotel er fra Louis Poulsen.

Charlotte Minch har selv designet møblet med integreret vask og hylde, der begge er af brunt marmor. Kridhvide bløde håndklæder giver luksushotelstemning. Lamperne er antikke.

Knagerækker fra væg til væg blev især brugt af det kristne trosfællesskab shakerne til at hænge alt fra tøj til stole op på. Sekten opstod i England i 1740’erne, og medlemmerne levede og indrettede sig ekstremt enkelt og funktionelt. Stol og kommode i værelset er gamle, bambusbøjlerne er fra et loppemarked og knagerækken fra Vivre.

MERE INSPIRATION? Kom med på besøg i denne idylliske gårdejendom i Mols Bjerge