Sommerhus

Klassisk sommerhus i Tisvilde

Charlotte og Arne Astrups sommerhus i Tisvilde emmer af klassisk sommerhusstemning, men det er også en rejse igennem familiens mange eksotiske feriedestinationer.

Var det ikke for et blåt badekar, så ville familien Astrups sommerhus i Tisvilde være som strøget ud af Hammershøis pensel.
 
– Jeg ville bare have det her flotte, turkise badekar, selv om de fleste bade om sommeren bliver taget under bruseren på husgavlen. Farven passer til himlen og havet heroppe, siger Charlotte Astrup og fortsætter: 
 
– Jeg elsker at indrette mit hjem, selvom jeg ikke er den store designsamler. Jeg kan lide ting, der er smukke og enkle og har en funktion, jeg er ikke til ting eller møbler, der bare står og samler støv, og slet ikke i et sommerhus, siger hun.
 
– Jeg er nok til de lidt behagelige møbler, men har til gengæld en svaghed for moderne lamper, det synes jeg giver de bløde møbler lidt mere kant. Jeg har holdt sommerhuset i neutrale farver og så brudt det med enkelte farver, siger Charlotte Astrup og peger på de røgfarvede egetræsgulve, det sorte køkken og de mange små farverige souvenirs fra familiens rejser. 
 

Et sommerhus behøver ikke være primitivt

Charlotte Astrup og hendes mand, der er professor og ernæringsekspert Arne Astrup, har sammen skabt et moderne sommerhus. Det er bygget så tæt som muligt på dét sommerhus fra 1938, der oprindeligt stod på grunden, men som ikke var til at redde. Naturgrunden, der er på knap 3.000 m², er hævet højt over Kattegat med udsigt til Rågeleje og Heatherhill. 
 
– Vi har bygget huset i samme korsform som det oprindelige på grunden, fortæller Charlotte Astrup, der ikke lægger skjul på, at det er en stor proces at være så involveret i at tegne og bygge et hus, selvom familien havde en tegnestue til at udføre jobbet. Huset er bygget i gammel stil, men med alle moderne bekvemmeligheder. Det værdsætter familien, specielt når der er fuldt hus med masser af venner, børn og unge. 
 
– Det skal være afslappende at være i sommerhus. Jeg er ikke tilhænger af et sommerhus, hvor alt er primitivt, og hvor man skal knokle endnu mere, end man gør i hverdagen. Indretningen i vores sommerhus er ret enkel, så det er let at gøre rent, og mange af møblerne kan bruges både inde og ude, fortæller hun. 
 

Boliggalleri: Klassisk sommerhus i Tisvilde

Her bor: Charlotte Astrup, jurist, og Arne Astrup, professor og overlæge, og børnene Valdemar, Anna Emilie og Carl Johan.
Bolig: Nyopført sort træsommerhus på 186 m² med tilhørende stort gæstehus i Tisvilde, Nordsjælland.
Stil: Klassisk dansk sommerhus med et mix af moderne interiør og rustikke elementer.