Perspektiv

Charlotte Lynggaard om boligindretning: Mit hjem er hyggeligt og personligt

Smykkedesigner Charlotte Lynggaards stil er sammensat med en hang til både det klassiske og det bohemede. Den røde tråd er kvalitet og godt håndværk, man kan se, der er lagt tid i. Kom med indenfor i Charlotte lynggaards designunivers, når hun fortæller om sin indretning, og hvad sit næste og bedste køb til boligen.

MINIMALISTISK MEN HYGGELIG

Charlotte Lynggaard er kendt for sine stilfulde smykker - men det er ikke kun i smykkeværkstedet, at hendes gode smag kommer til udtryk. 

Den skinner selvfølgelig også igennem i hjemmet, hvor Charlotte er draget af den minimalistiske- og klassiske stil, men samtidig lægger stor vægt på at det skal være personligt og hyggeligt.

LÆS OGSÅ: Her er historien bag Marys kærlighedssmykker

Læs med i interviewet herunder, hvor Charlotte fortæller om sin boligindretning, og hvordan hun forener det hyggelige med det flotte.

CHARLOTTE LYNGGAARD OM BOLIGINDRETNING

Hvad er du optaget af for tiden?

- Netop nu arbejder jeg med den nye smykkekollektion, der kommer ud til foråret, hvor jeg har hentet lidt inspiration i arkitekturen, og som også har naturen og noget lidt bohemian over sig. Jeg er meget optaget af den verden, vi lever i, og hvad det er, vi har brug for ud over de helt basale ting – og hvorfor.

LÆS OGSÅ: 5 kunstnere, du skal kende lige nu

Hvilken retning går du i indretningsmæssigt?

- Det er vigtigt for mig, at mit hjem er hyggeligt og personligt. Jeg er meget sammensat som person, og det kommer til udtryk i min stil i både mine smykker og min indretning. Jeg er naturligt draget af det minimalistiske, af shaker-stilen, det japanske. Det klassiske er altid med mig, men samtidig kan jeg også lide det bohemian, så der er nogle steder, hvor det stikker af. I min strømlinede stue har jeg en stor divan med puder og tæpper i mange forskellige mønstre og farver, så det samles på én platform og ikke er spredt over hele hjemmet.

Hvem har du et særligt godt øje til lige nu?

- De firmaer, der gør sig umage og ikke går på kompromis med det produkt, de laver. Det er det, jeg altid har for øje i mit eget arbejde, jeg vil lave ting, der er gennemtænkte, ordentlige og langtidsholdbare, som man kan se håndværket og tiden, der er lagt i. Jeg tror, at grunden til, at vi ser vintagebølgen, er, at det tidligere var en selvfølge at lave ting i ordentlig kvalitet. Vinduer og stole måtte gerne have tynde profiler, fordi der var omhu, håndværk og kvalitet i det.

LÆS OGSÅ: 10 podcasts, der opdaterer dig på alt inden for mode

Hvilket design er i dine øjne det bedste, der er lavet?

- Det er svært at hamle op med de klassiske stole, og jeg må indrømme, at jeg selv, lige meget hvor moderne et bord jeg har, altid vælger Wegners Y-stol eller Mogens Koch Foldestolen. Jeg elsker, at Foldestolen er så smuk både inde og ude. Den er tydeligt en arkitekttegnet stol, den er stram, men samtidig uhøjtidelig og praktisk, fordi den kan klappes sammen.

 

Hvad er den hurtigste vej til forandring i boligen?

- Den måde, jeg har bygget mit hjem op på, er at have en god base. Den kan jeg bygge på og skabe forandring med et par nye sofapuder, nye gardiner, ved at ombetrække en stol eller male en dør eller en reol. Tekstiler og maling giver den hurtigste forandring. Jeg ser selv på tekstiler af Helene Blanche i blålige nuancer.

Hvad er dit bedste køb til din bolig?

- Min råhvide Living Divani-sofa, som jeg købte for nylig. Den er klassisk og fra en familievirksomhed, som har produceret kvalitetsmøbler længe. Det er så godt håndværk, den kan holde i mange år, og den har en stramhed i designet, men er samtidig skøn at sidde i.

LÆS OGSÅ: 10 af de mest instaværdige perler i København

Hvad er det næste, du vil købe til din bolig?

- Nye dækkeservietter. Society laver nogle fantastiske versioner, som jeg vil mikse nogle farver fra. Jeg har brugt dækkeservietter hele mit liv, jeg kan ikke spise ved et bord uden dækkeservietter. De gør, at man har sin egen lille samling ved bordet. Jeg har også kigget på den skønne keramik hos Studio X, og jeg har et godt øje til de smukke tæpper fra Kusiner Carpets.

Hvad er dit drømmekøb til din bolig?

- Min mand og jeg har lige haft guldbryllup, og vi har aftalt at give hinanden et stykke kunst. Jeg drømmer om at købe en jernskulptur i tre dele af Peter Bonnén. Drømmekøbet til mig selv er en PK 24-chaiselong tegnet af Poul Kjærholm, jeg har set hos Klassik.

Hvilken Instagram-profil kan du anbefale at følge?

- @dunesdoons, som er en sjov og skøn blanding af alt muligt, og som altid leder videre til andre ting. @studio_ maddox er vildt inspirerende og viser mange stilarter, og @maison_flaneur viser de skønneste bohemian ting og indretninger.