Dansk design

10 populære plakater

Danske retroplakater er gået hen og blevet så populære i dag, at de nærmest er blevet ikoner for en svunden æra. Vi har her samlet ti populære plakater, som mange nok vil nikke genkendende til.

Turistplakater er populære igen, fordi de ofte sarte farver og enkle motiver passer godt ind i en moderne og nordisk indretning. Plakater med reklamer for turistattraktioner eller produkter minder os samtidig om de gode gamle dage. Tænk f.eks. på de meget populære ZOO-plakater, som er under konstant genoptryk.

Læs også: 6 retroting, vi husker

 

Nye motiver
I dag trykkes der også nye plakater med Københavns bydele og Europas storbyer, der imiterer stilen. Plakater med naivistiske dyretegninger og designerstole er også i høj kurs. Motiverne er ofte enkle og stiliserede, gerne i rolige pastelnuancer, så man næsten ikke kan kende forskel på de gamle og nye plakater. Der findes masser af plakatbutikker, både fysisk og på nettet, hvor du kan få fingre i plakater med populære gamle tryk samt de nye designs.

De 6 bedste retrobutikker

Find en personlig plakat
En enkelt plakat eller to liver op på de hvide vægge i det typiske nordiske hjem med stilrene detaljer og sparsomme møblering. Vælg én med et motiv, der siger dig noget, fx din hjemegn, eller et produkt, du husker, fra da du var lille, eller hvad med en plakat med Stig Lindbergs smukke procelæn eller Cathrinholms lotusgryder?

Redesign dine genbrugsfund

Klik dig igennem vores fotogalleri med 10 smukke retroplakater her nedenfor. Flere af plakaterne er fra Jens Ove Hansens samling. Han har butikken 'Danish design and posters' i Søborg ved København, hvor du kan finde retroplakater inden for mange kategorier.

10 populære turistplakater