Dansk design

4 danske designhits i USA

I 1950’erne og – 60’erne var dansk design bare det hotteste hotte i USA. Amerikanere med smag for enkelt design og pengepungen i orden indrettede deres hjem eller pyntede sig med dét, som vi nu opfatter som danske design- ikoner. Her får du 4 eksempler.

Finn Juhl (1912-89) var den første danske møbeldesigner, der slog igennem i USA. Siden fulgte bl.a. Hans J. Wegner og Arne Jacobsen trop. Her er Juhls ’Høvdingstol’ fra 1949, som fik stor opmærksomhed over dammen.

Kählers keramikværksted i Næstved fik også transatlantiske kunder. Det skete takket være den danske immigrant Axel Zacho, som fra sine butikker i USA solgte den danske keramik som f.eks. denne vase.

I 1950’erne og- 60’erne yndede amerikanske damer at supplere deres opulente Cartier-  og Tiffany-smykker med Georg Jensens dejlige skønvirke sølvsmykker, som f.eks. denne broche med månesten.

Cocktails er jo lig med amerikanske parties, og til det formål passede Jens H. Quistgaards (1919-2008) isspand i teaktræ perfekt. Den blev fremstillet af firmaet Dansk International Designs, som Quistgaard dannede sammen med amerikanske Ted Nierenberg.