Dansk design

5 fejl, du begår på loppemarkedet

Det er menneskeligt at fejle, men hvorfor gøre det, når du er på loppemarked? Der er nemlig 5 helt klassiske fejl, mange af os begår på loppemarkedet. Vi guider dig, så du undgår faldgruberne.

Danmark oplever et kæmpe boom indenfor loppemarkeder i disse år, og det er næsten til at få stress over alle de fede loppemarkeder, man skal nå at besøge hver eneste weekend her sommeren over. Du er sikkert selv garvet loppegænger – men kender du alle faldgruberne? Det, der gør, at du ikke kommer hjem med det fantastiske fund? Vi giver dig de fem mest almindelige fejl – begår du dem også?

Du sover for længe

Det er weekend, ugen har været lang, og det er fristende at blive liggende i sengen og dvæle over kaffen ved morgenbordet. Men hvis du vil gøre et helt fantastisk fund, så gælder det om at være morgenfugl på kvisten. Sæt vækkeuret, hop i noget komfortabelt tøj og hæld kaffen på et termokrus – og mød så op på loppemarkedet så tidligt som muligt – gerne før det officielt åbner, hvis det er et udendørs loppemarked. Så kommer du alle de andre loppejægere i forkøbet.

Du tager en pris for det endelige bud

Vi kan ikke sige det nok. Prut, prut, prut! Det er en helt særlig disciplin at prutte om prisen, og for mange er det grænseoverskridende. Husk derfor på, at sælgerne OGSÅ gør det. Når du spørger til en pris, sætter de den automatisk noget højere, end det, de rent faktisk forventer for varen – går den, så går den, som man siger. Vær derfor ikke for tilbageholdende, men skyd et stykke under, hvad du gerne vil give for den. Så kan i altid bevæge jer mod en pris, som I begge bliver tilfredse med.

LÆS OGSÅ: 5 ting, vi jagter på sommerens loppemarkeder

Du køber én ting ad gangen

Ligesom i supermarkedet, hvor du ofte får rabat, hvis du køber mere af en ting, kan det ofte betale sig at købe mere af samme sælger. De er nemlig tit villige til at gå ned i pris, hvis de kommer af med mere. Så saml lidt sammen, før du spørger, hvor meget sælger vil have for det hele.

 

Du slår for hurtigt til

Når alt kommer til alt, så er loppemarkeder lidt af et spil. Og som i poker, så gælder det om at forholde sig cool, gamble lidt – og slå til på det rette tidspunkt. Is i maven med andre ord. Prøv derfor ikke at virke alt for begejstret, når du spørger til en ting, du gerne vil have. Spørg lidt henkastet til pris, træk så på skuldrene og gå lidt videre. Hvis du er rigtig cool, tager du en hel runde, før du vender tilbage til samme sælger – og hvis du er lidt af en spillefugl, så vent til allersidste øjeblik før markedet lukker. Så er der gode chancer for at du bliver belønnet for dit mod – men der er selvfølgelig også risiko for, at en anden er løbet af med skatten.

Du gør ikke dit forarbejde

Du kan spare både tid, energi og penge, hvis du sætter dig lidt ind i tingene og holder øje med trends, før du tager på loppemarked. Går du og drømmer om at finde en perfekt kurvestol til stuen og regner med at få den for en halvtredser – så er du lige fem år for sent på den. Det, du nærmest fik kastet i hovedet for få år siden, kan være über-trendy nu. Sæt derfor dine drømme lidt realistisk – men husk på, at man jo KAN være heldig. På den anden side, så skal du heller ikke falde i svime, hvis du falder over en billig stribet Kähler-vase (med mindre du selvfølgelig er vild med dem) og håber på at sælge den videre for en formue. Den tid, hvor folk sloges om dem, er nemlig forbi.