Dansk design

6 retroting, vi alle husker

Visse ting i hjemme fra 70'erne og 80'erne kan virkelig vække minder og få os helt tilbage til barndommen og ungdommen. Vi har fundet 6 retroting, du helt sikkert vil huske.

Der er en grund til, at vi omgiver os med retroting. For alle de fine designikoner fra 60'erne, 70'erne og 80'erne bringer minder frem om barndommen og ungdommen. Det er derfor, at retro er blevet så populært i dag. Det er så hyggeligt at have arkitektlampen, som også var i barndomshjemmet eller det samme keramik, som mormor og morfar serverede kaffe i.

Se også: De 5 bedste retroprofiler på instagram

Sådan indretter du med retro
Det er dog de færreste, der har en helt ren retrostil i deres hjem. Ryatæppet taget af, og trægulvene står nu nøgent frem. Hvis der er mønstret tapet, så er det ofte blot på én væg, så vi undgår det store mønstermiks fra fortiden. Når du indretter med retro, så giv tingene en prominent plads, hvor du selv ofte ser dem, og hvor gæsterne også lægger mærke til dem. Det kan være starten for mange sjove samtaler, hvis der lige står en fin lotusskål fremme, som din gæst kan huske fra sit barndomshjem.

Loppemarkeder, butikker og webshops
Om foråret og sommeren kan du gøre mange retrokup rundt om på landets loppemarkeder. Men når det bliver efterår, kan du i stedet gå i retrobutikker eller lede efter dine retroting i webshops. Søg på 'retro webshop' i Google, og så kan du bare surfe rundt og finde den helt rigtige nostalgiske ting, der skal flytte ind i dit hjem. Mulighederne er store for at finde retroting på nettet. Husk dog at bede om ekstra billeder, hvis du ikke kan se alle detaljerne. Den kan jo være mere slidt, end den fremstår på billedet.

Se også: De 6 bedste retrobutikker i København

Få vækket minderne frem fra din barndom eller ungdom og klik dig igennem galleriet med 6 retroting, vi alle husker.

6 retroting, vi alle husker