Dansk design

8 designlamper vi elsker - igen!

Nogle designlamper er så smukke, at de kan overleve modeluner og trends og altid gøre stort comeback. Se 8 af dem lige her!

Nogle designlamper er nærmest udødelige. Deres formsprog, enkelthed og stemningsfulde udtryk gør, at der altid er et marked for dem. Nogle gange er de på toppen af bestseller-listen, og i andre perioder ryger de længere ned, men de gør altid comeback, fordi de kan noget helt særligt. De kan passer ind i studieboligen såvel som på slægtsgården, og så afgiver de et smukt lys. Vi har fundet 8 eviggyldige designlamper, som vi har forelsket os i - igen.  

8 designlamper der har gjort comeback!

JU1 - Jørn Utzon

Pendlen her af Jørn Utzon hed tidligere Tivoli-pendlen, men er nu kendt som JU1. Det glatte og hvide udtryk skulle minde om skibe og bølger. Utzon var helt generelt inspireret af det maritime som havskaller, bølgen blå og flådefartøjer, hvilket også ses i hans Operahus i Sydney. JU1-pendlen produceres i dag af &Tradition, og du kan købe den her!

VP Globe 50 - Verner Panton

Verner Panton var kendt for sit eksperimenterende og ofte farveglade design fra 1960'erne og 1970'erne - ofte med inspiration fra planeterne og rummet. Således også Globen her, der består af et transparent ydre og er hvid, blå og orange indeni. Køb Globen her.

LÆS OGSÅ: 5 klassiske gyngestole, du skal kende

Kaiser Idell bordlampe 6631 - Christian Dell

Med rødder i den tyske Bauhaus-tradition står Christian Dells lamper for grundighed og strømlinet design. Den passer ind i ethvert hjem og i hvilken som helst indretning. Lampen produceres hos Fritz Hansen, men stammer tilbage fra 1936. Udover at være heldig at finde den originale på loppemarkedet og retro-butikker, så kan den købes her.

AJ Gulv - Arne Jacobsen

I 1960 designede Arne Jacobsen gulvlampen her til SAS Royal Hotel som en del af den totale designløsning. Lampen er stram i sit design og meget let at genkende. Køb den her.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du designklassikere moderne

Orient P2 pendel - Jo Hammerborg

I 2013 - 50 år efter at Jo Hammerborgs Orient-pendel udkom første gang for Fog & Mørup - relancerede Lightyears den smukke pendel i tæt samarbejde med Hammerborgs familie. Den fås i kobber og sort, og i to størrelser. Køb Orient her.

Flowerpot VP1 - Verner Panton

Vidste du, at Verner Panton faktiske bandlyste farven hvid, fordi han syntes, den var så kedelig? I 1960'erne og 1970'erne skulle der eksperimenteres med farver og former. Flowerpot er naturligvis inspireret af flower power-bevægelsen fra samme tid, og du kan få lampen i både pendel- og bordversioner. Køb den her.

Kaiser Idell væglampe 6718-w - Christian Dell

Sakselamper hitter igen, og det er ikke kun fordi, de er smukke. Det praktiske ved sakselamperne er, at lyskilden er flytbar, så du kan få lyset derhen, hvor du har allermest brug for det. Kaiser Idell-versionen i metal har rod i Bauhaus-traditionen, men du kan også finde versioner i træ fra fx Le Klint. Køb Kaiser Idell-væglampen her.

Le Klint 368 Gulvlampe - Le Klint

Flemming Agger står bag designet af den tidløse gulvlampe her, der passer perfekt sammen med Tage Klints papirsskærm nr. 12. Skærmen er i dag, sådan som det altid har været, håndfoldede. Køb lampen her.