Dansk design

Arne Jacobsens design genoplives

Han døde for over 40 år siden, men hans arv lever videre i klassikere som Svanen, Ægget og Dråben. Nu hylder Radisson Blu Royal Hotel i København designeren Arne Jacobsen ved at dedikere et værelse til ham og hans arbejde.

Designeren Arne Jacobsens arbejde er kendt over alt i Danmark men strækker sig også til udlandet, og selv efter 50 år er hans designs stadig eftertragtede. Selvom han mange steder især er kendt for sine designs som Svanen og Ægget, udrettede han også mange andre ting. I 1960 stod han for eksempel bag verdens første designhotel, Radisson Blu Royal Hotel i København, hvor han designede hotellet fra yderst til inderst; alt fra facaden til badeværelserne. Han udvalgte endda bestikket til restauranten. Nu vil det selv samme hotel hylde designeren, og dedikerer et værelse til hans designs.

Siden Radisson Blu Royal Hotel blev bygget i 1960, har det været gennem mange ændringer. Men inde på værelse 606 står tiden stille. Her står alt urørt hen, og værelset ser ud præcis, som da Arne Jacobsen designede det for over 50 år siden. Nu skal også værelse 506 fungere som en tidskapsel og bliver re-designes i hans ånd.

Se også: Malene Birgers egne malerier sat til salg

Designeren, der har fået den store opgave at følge i Jacobsens fodspor, er spanske Jaime Hayon. Opgaven er dog ikke helt ny for ham. I foråret stod han nemlig i samarbejde med Fritz Hansen bag relanceringen af Dråben, der er endnu et af Jacobsens designs. Hayon er dog beæret over endnu engang at skulle beskæftige sig med af Jacobsens stil.

"Arne Jacobsens æstetiske sans og designstil er en af mine største inspirationskilder. Så det var en kæmpe ære, da jeg fik lov til at re-designe hans berømte stol, Dråben, i forlængelse af mit eget design af bordet, Analog. Men jeg føler lidt, at jeg med værelse 506 har fået en endnu mere unik mulighed for at træde direkte i hans fodspor og selv bidrage til dette hotel, som stadig står som et symbol på hans designstil. Jeg er meget, meget stolt," siger Jaime Hayon.

Se også: Efterårsopskrifter med græskar

Der er blevet lagt sidste hånd på værelse 506, som nu står færdigt. Ligesom værelse 606 lige ovenpå, vil gæsterne på hotellet have mulighed for at booke værelset og opleve den velkendte.
Se billeder fra værelse 506 i galleriet herunder:

 

Læs mere om: