Dansk design

Et lille glas

Servér din vin i smukke danske glas fremstillet i højeste kvalitet.

Er der noget rarere efter en lang dag end at smække benene op og række ud hånden efter et glas dejlig vin? Nej vel? Og hvorfor ikke gøre stunden endnu mere sanselig ved at servere vinen i et smukt, gammelt dansk glas, fremstillet på det hæderkronede – men nu desværre lukkede - Holmegaard Glasvæk. Her får du fire glas-forslag – vinen må du selv finde!

Nr. 1

Glasset Berlinois så dagens lys i 1867 og holdt i 70 år sin position som et af de populæreste danske glas-servicer. Fra 1915 kunne det fås i hele 17 formater. Det findes også i en facetslebet version, som i folkemunde kaldes Chr. 8.-glas.

Nr. 2

Gorm den Gamle passer til sit navn: Tungt og solidt og med nogle år på bagen. Det kom frem i 1900 og den firkantede fod har en blomst med runde kronblade indpresset i bunden. Navnet fik glasset i 1920’erne af en glasgrosserer, og det har hængt ved lige siden.

Nr. 3

Arne er det prosaiske navn på det fine glas med såkaldte skærslibninger. Det er fra 1915 og et godt eksempel på de mange slebne glas, der blev udbredt med elektricitetens komme - man brugte en elektrisk maskine til at slibe glasset med.

Nr. 4

Så fint og feminint er glasset Knipling, som i 1923 blev tegnet af Oluf Jensen, der var ansat på Den Kgl. Porcelainsfabrik. Glassset blev skabt som et samarbejde mellem Holmegaard og Den Kgl. og var beregnet til at passe til det musselmalede spisestel, som det har lånt sit mønster fra.