Dansk design

Koglen - Poul Henningsen | Hvad er det værd?

Lampen Koglen er en af de mest berømte PH-lamper. Vurderingen går helt op til 650.000 kr., hvis man har den i en special edition, hvor den er dyppet i guld.

Designer: Poul Henningsen

Årstal: 1958

Historien bag:
Poul Henningsen blev i 1958 bestilt til at lave en lampe til Langelinie Pavillionen. PH var optaget af den fuldkomne blændfri belysning, som samtidig er pakket ind i en flot lampe. Koglen hænger derfor også smukt ned fra loftet somen funklende lysskulptur. Koglen’er den ultimative PH-lampe og hænger i både private hjem (hvis der er højt nok til loftet) og et utal af steder over hele verden. Den består af 72 blade, og den fremstilles i dag i fire størrelser og tre materialer: kobber, hvid og børstet stål.

Se også: Sådan køber og sælger du designermøbler på nettet

Koglen på auktion:
Koglen får mange forskellige hammerslag, da værdien afhænger meget af stand og materiale. Lampefirmaet Louis Poulsen, som igennem årene har produceret PHs lamper lavede i forbindelse med PHs 50-års-jubilæum , fejrer ‘Koglen’s 50-års 50 lamper, dyppet i det pureste guld. 650.000 kr. koster denne special edition. Det er mere end otte gange prisen for en klassisk ny ‘Kogle’.

Vurdering: 34.-38.000 kr. på lauritz.com (2014)

Se også: Se hvad Kaare Klints Safaristol er værd