Dansk design

Lær at prutte om prisen på loppemarkeder

Synes du, det er grænseoverskridende at prutte om prisen, når du er på loppemarked? Vi guider dig til, hvordan du undgår faldgruber og får dine loppeskatte til en god pris.

Vi har alle hørt om dem: Dem, der kan finde ud af at forhandle sig til et stort nedslag i prisen på den fede lampe på loppemarkedet. Men hvordan mestrer du selv kunsten at prutte om prisen? Vi giver dig 5 fif til, hvordan du løber af med de gode priser, når du er på loppemarked.

Inspiration: Brug din viden om at prutte om prisen på lækkert loppemarked

5 tips til at prutte om prisen

Alle gør det! Du synes måske, det er pinligt at prutte om prisen og er bange for, at sælger må tænke dårligt om dig. Det behøver du ikke, for faktisk er en uskreven regel, at man skal prutte om prisen, så når du spørger om, hvad en ting koster, så sætter sælger beløbet lidt højere, for at I kan mødes et sted, og alle er glade. Og går den, så går den – og hvis du ikke tør prutte om prisen, så løber sælger af med et godt salg!

Gør forarbejdet! Gør dig selv den tjeneste at fastsætte et maximumbeløb inde i hovedet, før du spørger om pris. Så undgår du unødige fristelser, når sælger kommer med sit udgangspunkt. Hvis du har tænkt, at du allerhøjst vil give en 50’er for en vase, så falder du ikke for at give de 650 kr. for den, som sælger har tænkt sig. Hvis jeres beløb ligger bare lidt i nærheden af hinaden, kan du begynde at prutte om prisen.

Læs også: De største auktionstendenser i 2014

Vær realistisk! Hvis sælgers udgangspunkt er 650 kr., så skal du ikke satse på, at du kan få prisen ned på en flad 50’er ved at prutte om prisen, men det kan sagtens være, at du kan få den ned på 600, eller måske endda 550 kr.

Vær lidt fræk! Der er ingen grund til at lægge for småt ud, når du vil prutte om prisen. Sandsynligvis ender I på et beløb sådan ca. midt imellem alt efter, hvor realistisk du sætter din egen barre, men der er ingen grund til at lægge ud med en reducering på 10 kr. Så er der jo nærmest kun en femmer at mødes på.

Mer’ er godt! Se efter, om sælger har flere ting, du er interesseret i, så du evt. kan opnå lidt mængderabat. Det er også at prutte om prisen! Mange sælgere er villige til at gå ned i pris, hvis du køber flere af hans ting.

Læs spændende artikler om design, antik, retro og loppefund i hvert eneste nummer af Antik & Auktion