Dansk design

Relancering: Finn Juhls Karmstol med fineret sæde

Kender du Finn Juhls Karmstol? Den er netop relanceret i en version med fineret sæde.

Finn Juhls design er elsket af mange, men de originale møbler går for skyhøje priser på auktion. Heldigvis lancerer House of Finn Juhl en ny relancering fra designerens bagkatalog om året. Nogle gange er de relanceringer videreudviklinger af Finn Juhls møbler. Med videreudviklinger menes der ikke, at der er ændret på det originale design. Derimod er det Finn Juhls forskellige variationer, som igen ser dagens lys.

Karmstolen er én af Finn Juhls mere enkle, men alligevel elegante møbler. Stolen er kendetegnet ved dens karakteristiske detaljer og en tilhørende finurlig historie. Stolen, der blev tegnet i 1953, er skabt med den multifunktionelle siddeoplevelse, med karmen som kombineret ryglæn og bogstøtte. Den polstrede version af Karmstolen er allerede i produktion, men nu er den også relanceret med fineret sæde - som den først blev tegnet og lanceret med for virksomheden Bovirke.

Karmstolen er yderst komfortabel og tillader mange siddemuligheder, hvilket er typisk for Finn Juhls møbler. Man kan endda sidde helt omvendt på stolen, således at man bekvemt hviler armene på stolens karm. Karmstolen er udført i eg med ryg og karm i teak eller valnød. Endvidere fås en sortmalet variant af stolen.

Udover Karmstolen er der også nye mariationer af J46-stol og Nyhavn-bordet.