Dansk design

Relanceringer, vi glæder os til i 2019

I disse år popper relanceringer af møbelklassikere op næsten hele tiden. Se med her, hvilke klassikere vi glæder os særligt til at få et gensyn med i år.

For bare få år siden måtte man ud på antikmarkedet eller gå på auktion, hvis man ville eje en af de mange møbelklassikere, som er gået ud af produktion, men sådan behøver det ikke længere at være. Rigtig mange firmaer er nemlig begyndt at genintroducere nogle af de møbler, som vi har savnet. Og det har grebet om sig, for mens flere af de klassikere er blevet tilgængelige igen, er kunderne begyndt at interessere sig for nogle af dansk designs mindre kendte navne. Derfor dukker der nu flere næsten ukendte navne op blandt relanceringerne, som har det til fælles med Mogensen, Wegner og Juhl, at de står for godt design og eminent håndværk fra den periode i dansk designhistorie, vi kalder Guldalderen.

Vi holder i hvert fald skarpt øje med Carl Hansen & Søn, FDB, Fredericia Furniture og Warm Nordic, der er et nyere skud på stammen indenfor relanceringer af møbelklassikere. Vi har fundet frem til vores favoritter, som vi glæder os til at gense i løbet af i år.

LÆS OGSÅ: Dansk designs ukendte Finn Juhl

Opsigtsvækkende loungestol

I 1949 vakte Børge Mogensen opsigt på Snedkerlaugets udstilling med sin nye loungestol Contour Chair, og den føjer Carl Hansen & Søn nu til sin samling af designklassikere.

Fra maj kan du købe den smukke stol. Contour Chair har et massivt træstel med skråtstillede ben og et buet og bagudrettet sæde af finer, og vejledende pris er 11.999 kr.

Pionér i USA

Jens Risom var en del af den gyldne generation af designere under den danske modernisme og var en af de første til at introducere skandinavisk design i USA. I New York fik han hurtigt skabt sig et navn, og hans strømlinede designs blev i eftertiden kendt for deres simple formsprog og stilmæssige røde tråd.

Nu er Jens Risom også en del af Fredericias portefølje af førende designere, og i år relancerer de Risom Magazine Table, som han designede i 1949. Bordet kommer i lakeret eller sortlakeret eg og er i handlen hos Fredericia fra juli 2019.

Stolens mester                           

Hans J. Wegner var igennem hele sin karriere på en næsten antropologisk rejse i sin søgen efter den perfekte stol. Denne utrættelige optimering af det mest arketypiske møbel resulterede i et sandt skatkammer af gennemarbejdede stole. Et af resultaterne er CH30 - en elegant spisebordsstol, som Wegner tegnede i 1954 for Carl Hansen & Søn. Stolen, der en årrække har været ude af produktion, genintroduceres nu - 65 år efter den fandt sin form.

Vejledende udsalgspris starter ved 4.495 kr. CH30 er i butik fra maj 2019.

LÆS OGSÅ: Dansk design - fra klassiker til mainstream

Detaljens magt

Det var håndværket og det minutiøse arbejde med de små detaljer, som betød mest for møbelsnedker Frits Henningsen. Hans evne til at indfange traditionelle udtryk fra andre stilperioder og genfortolke dem ind i en ny tid afspejler sig i flere af hans møbler - ikke mindst i den elegant proportionerede Coupé Sofa. Kupésofaen, der blev præsenteret første gang på Københavns Snedkerlaugs Møbeludstilling i 1936, bliver nu en del af kollektionen af klassiske møbler hos Carl Hansen & Søn.

Vejledende udsalgspris starter ved 49.995 kr. Coupé Sofa er i butik fra maj 2019.