Dansk design

Sådan gør du designklassikere moderne

Se, hvordan 5 boliger har stylet deres moderne hjem med designklassikere som PH 5, Myrestolen og Ægget, og bliv inspireret.

Går du med tanker om at anskaffe dig en designklassiker til din bolig, men er i tvivl om, hvorvidt den vil passe ind i dit hjem? Bare rolig! Det gode ved klassisk design er, at det er tidløst og passer ind i enhver stil og ethvert hjem - især hvis du vælger de nyproducerede versioner. Mange klassikere fås nemlig nu også i opdaterede versioner i flotte farver, så du kan kombinere dine klassikere med stort set alle moderne møbler. Vi viser dig her boliger, der har implementeret de klassiske designgodter i mere nutidig interiør.

Læs også: 5 designklassikere, du skal kende!

Designklassikere: Farvefin PH-lykke

Hele tre PH-pendler kan der hænge over spisebordet i denne stue. Stuens beboer har valgt lamper i tre forskellige farver for et mere friskt og moderne look i den lyse stue.

 

Læs også: Historien om Wegners Y-stol

Designklassikere: Arne Jacobsen på savannen

Den klassiske Arne Jacobsen gulvlampelampe behøver ikke stå i et stilrent hjem, men er så klassisk i sig selv, at den matcher næsten enhver stil - som her, hvor lampen er kommet i selskab med afrikanske figurer, fletkurve og bambus.

 

Designklassikere: Det evige æg

Arne Jacobsen har også begået den evigsmukke stol "Ægget". Den blev oprindeligt lavet i 1958 som en del af interiøret til Royal Hotel i København, men den sælges også som ny i dag, hvor dens klassiske look nemt kan kombineret med mere nutidige møbler. Som her, hvor looket er holdt køligt i sort og hvid.

 

Læs også: Smukke designklassikere hos IKEA

Designklassikere: Miks med amerikanere

 

De amerikanske Eames-skalstole fås i forskellige materialer og farver, så det er nemt at få stilen til at passe ind hvor som helst. Her er grå-brune nuancer matchet med blå og gul i resten af indretningen. De klassiske Eames-stolene er også mikset med andre stole, og det giver et mere afslappet look.

 

Designklassikere: Myre ved spisebordet

Myrestolen, designet af Arne Jacobsen, er både tidsløs, neutral og klassisk og kan derfor nemt kombineres med andre stole rundt om spisebordet. Ikke mindst, når den er sort som her.

 

 

Læs mere om: