Dansk design

Sådan køber og sælger du designermøbler på nettet

Du kan gøre kup, hvis du har is i maven, når du byder på internetauktioner. Samtidig kan du der måske gemme sig guld i dine designermøbler.

GUIDE Sådan sælger og køber du på internetauktion

For at kunne købe og sælge hos Lauritz. com skal du være registreret. Det sker på auktionshusets hjemmeside. Du skal oplyse:
1. Navn.
2. Adresse.
3. E-mail.
4. Kontonummer.
Herefter får du et kundenummer. Nu kan du både købe og sælge. Man har en fast procedure, når der indleveres effekter til auktion. Sælgeren skal identificere sig med billedlegimitation i form af pas eller kørekort, hvorefter tingene vurderes. Hos Lauritz.com har man en række faste vurderingseksperter, som gennemgår tingene meget nøje og sætter en vurderingspris.

Sådan sælger du
1. Indlever dine effekter i et af auktionshusene (se hvor de er på www.lauritz.com).
2. Effekterne vurderes med det samme. Mindste vurdering er altid 800 kr.
3. Når varen er registreret, bliver den fotograferet og lagt på hjemmesiden med en beskrivelse. Herefter har man mulighed for at byde på varen i op til normalt syv dage.
4. Følg buddene på auktionssiden. Du kan ikke selv byde.
5. Der afregnes automatisk efter ca. en måned.

Sådan byder du
1. Log ind på auktionssiden.
2. Klik på det beløb, du ønsker at byde.
3. Bekræft dit bud.
4. Benyt dig evt. af 'højeste bud' - det beløb, du maks. vil give. Det er kun dig, der kender dette beløb.
5. Ved hammerslag får du mail om, hvad du skal foretage dig vedr. betaling, afhentning eller forsendelse.
6. Hvis du fortryder et køb, har du mulighed for at annullere det iflg. købeloven.

Selv om laveste vurdering er 800 kr., begynder auktionerne ved 300 kr. som første bud. På sitet kan man se, hvad andre har budt, og om man er den førende.

Hver dag er flere tusinde inde på Lauritz. com's hjemmeside. Lauritz.com registrerede sidste år brugere fra omkring 200 lande i verden. Og det er specielt japanere og amerikanere, der er vilde med dansk design.

Dansk design fragtes verden rundt
- Det er spændende, at folk fra udlandet er ivrige bydere på vores auktioner. Det er det bedste bevis på, at dansk design - lige fra lamper til møbler - er anerkendt over hele kloden. Og her skal man selvfølgelig tage i betragtning, at det koster en del at få tingene fragtet til udlandet. Men det betaler udlændinge gerne,siger vurderingseksperterne Anne Huus og Jens Normann Buch.

Succes med møbler af ædle træsorter
- Vi kan tydeligt mærke, hvad der er in, og hvad der ikke falder i danskernes smag. De mest populære ting er effekter fra 1930'erne og frem til 1960'erne. Det kan eksempelvis være stålrørsmøbler, møbler af forskellige ædle træsorter og ting af plastic. Møbler af kirsebærtræ, afsyret eg og blyindfattede ruder er der derimod intet salg i.

Gå gemmerne igennem
- Vi kan kun opfordre folk til at gå deres gemmer igennem. Der kan ligge meget spændende og dyrebare ting. Og vi vurderer dem selvfølgelig gratis, siger eksperterne.

Følg auktionerne på nettet:

Lauritz.com
Bruun-rasmussen.dk

De bedste kosttips fra Move-ment