Dansk design

Safaristol - Kaare Klint | Hvad er det værd?

Safaristolen er designet af Kaare Klint, og den er en eksklusiv udgave af feltstole fra en safaritur. De mest værdifulde er i palisandertræ.

Designer: Kaare Klint

Årstal: 1933

Historien bag:
I 1915 var Kaare Klint på Java i Indonesien sammen med sin første kone Le. På turen blev han blev meget inspireret af den buddhstiske arkitektur. Selv mange år efter han var vendt tilbage til Danmark, bevarede han interessen for det eksotiske, og det var efter at have set billederne fra en safari i Afrika, at han fik ideen til at tegne en mere eksklusiv udgave af de feltstole af lærred, de rejsende havde i deres telte.

Se også: Det er Arne Jacobsens Ægget værd

Klints Safaristol blev først fremstillet i teak og cubamahogni og blev præsenteret påSnedkernes Møbeludstilling i 1933. Den kan skilles ad og samles uden brug af værktøj og bliver stadig den dag i dag solgt i den kasse, som Klint tegnede til indpakning.

Safaristolen på auktion:

Safaristolen fås med sædet i flere typer læder samt i lærred. Selve stellet fås også i mange forskellige typer træ lige fra eg til palisander, hvor palisander er det dyrebareste. Værdien afhænger meget af standen og materialet.

Vurdering: 1.-4.000 kr. på Lauritz.com (2014)

Så også: Sådan køber og sælger du designermøbler på nettet