Dansk design

Trend: De buttede møbler er tilbage

De polstrede møbler har længe været anset for at være lidt for kluntede til at passe med den minimalistiske, nordiske stil, men nu har det buttede look fået en ægte revival.

Det stramme og minimalistiske look har længe været den dominerende stil inden for boligindretning, men de seneste år er der begyndt at dukke modbevægelser op til den trend. Flere farver og mønstre. Mere spræl. Og med det er der også sket en ændring i vores syn på møbler. Nu må de gerne være et statement i sig selv og fylde i rummet, og dermed er de polstrede møbler med deres organiske, runde former tilbage på boligscenen.

Læs også: Indret et smukt køkken-alrum

En blød bølge

De overpolstrede sofaer og stole så dagens lys i 1930’erne, hvor møbelarkitekter og designere begyndte at gøre oprør imod den herskende møbeltrend, som Kaare Klint med sine markante og stramme, funktionelle linjer stod i spidsen for. Finn Juhl, Viggo Boesen, Flemming Lassen og Arne Jacobsen var nogle af dem, der kastede sig over at lave møbler, der var præget af det buttede og svungne, der leder tankerne hen på dyreverdenen. Mange af møblerne er også opkaldt efter dyr og har bløde, organiske former. Faktisk kalder man perioden i 1930'erne, hvor de danske arkitekter fokuserede på polstrede møbler for den "den bløde bølge". 

Læs også: Når boligen blomstrer i en kold tid

Det buttede look gør comeback

Nu er det igen moderne at indrette med buttede møbler. Vi har fundet tre trends indenfor indretning med polstrede møbler og samlet et lille udvalg af polstrede sofaer og stole – både de klassiske, der er svære at opdrive, dem der stadig produceres og de mere opnåelige alternativer. Se med i galleriet herunder.

Indret med polstrede møbler