Rejser

10 tips til en dag på Hven

Hven: Tag på romantisk date der står på whisky, wellness og lækker gourmetmad - eller tag cyklen ud og overnat under en blå himmel.

Dét kan du lave på skønne Hven

Overvejer du at holde ferie i Danmark, er en endagstur til Hven i Øresund en oplagt mulighed til din liste over kortere destinationer. Den lille svenske ø tilbyder nemlig lidt af hvert for livsnyderen. Her kan du smage brød bagt på durummel, kanelbullar med sesamfrø og gedeost. På det lokale distilleri kan du smage på over 500 slags whiskey, og så er øen også kendt for at tilbyde udsøgte gourmet oplevelser på det lokale hotel.

Læs også: De 5 bedste kaffebarer i Malmø!

Hven er svensk og ligger i Øresund 4,5 km fra Sverige og 7,5 km fra Danmark. Øen er 4,5 km lang og 2,4 km bred og har ca. 360 indbyggere, hvoraf størstedelen lever af det store antal turister, der besøger øen i sommerhalvåret.
Øens størrelse gør den til et oplagt mål for en endagsudflugt fra København. Du kan medbringe din egen cykel eller leje en på øen og cykle de 14 km, som ruten måler øen rundt. Skulle du have lyst til at overnatte, kan du vælge mellem et firestjernet hotel, et vandrerhjem, en hytte eller slå telt op på øens hyggelige camping område.

Læs også: Smukke gratis-oplevelser i London!
 

Fuldend din tur rundt på Hven med en is fra Hvens Glassfabrik. Hvens Glassfabrik sælger fra juni til august is fra en lille kiosk på havnen: Syndig flødeis, fremstillet lokalt efter egne opskrifter og af naturlige råvarer. Smagsvarianterne skifter hen over sæsonen, men der er som regel fire-fem slags at vælge imellem. Snyd ikke dig selv for en iskold smag af æble og hyldeblomst, imens du nyder den hyggelige stemning i den lille havn, hvor også mange lystbåde lægger til.

Læs også: Storbyferie: 5 gode rejser!

Om Hven:
Hven var under dansk herredømme frem til Roskildefreden i 1658, hvor øen sammen med det øvrige Skåne måtte afgives til Sverige. Tilbage i 1576 fik den danske astronom Tycho Brahe øen foræret af den danske konge, Frederik den 2. Tycho Brahe lod som det første øens bønder bygge slottet Uranienborg, hvorfra han kunne studere stjernerne. På slottet havde han plads til gæsteforskere og studerende, hvilket gjorde Hven til Europas vigtigste astronomiske forskningscenter.

Find alle adresser og nyttig info på: www.visithven.dk

Se 10 gode tips til en dag på Hven i vores galleri nedenfor.


 

Læs mere om: