Rejser

5 skønne badehoteller til en sviptur

Det kræver blot en enkelt fridag at kunne blive forkælet med lækker mad og gode oplevelser. Her er fem skønne badehoteller, der kan nås på få timers kørsel, så mini-ferien hurtigst muligt kan stå i afslapningens tegn.

Gilleleje hotel

Hverdagshygge i Gilleleje

Ifør dig badekåben, find ro i saunaen, slap helt af med en times professionel massage. Gilleleje Badehotels pakke ‘Fornøjelig hverdag’ byder på både badehygge, massage og treretters menu i restauranten. Badehotellet blev bygget som pensionat for 120 år siden. I dag er det elegant renoveret med et skarpt blik for fortidens mest charmerende træk og nutidens behov. Søren Kierkegaard var iøvrigt vild med området og skrev sågar et hyldestdigt: ‘at Gilbjerget bestandig vil være et af mine yndlingssteder….her har jeg seet, saa at sige, Verdens fremkomst.’

Gilleleje Badehotel
Hulsøvej 15, 3250 Gilleleje
Pris: 1.495 kr. pr. pers. i dobbeltværelse

LÆS MERE HER

PR

Smag på Skåne

Med et godt glas vin i hånden og en erfaren kok ved din side, kan du lære nye tricks i køkkenet på Ystad Saltsjöbad i Skåne. Prøv deres ‘Matresan’, en weekend i gourmetmadens tegn, hvor I bliver budt velkommen med en fire retters middag inklusiv vinpakke. Andendagen står bl.a. på inspirationstur til lokale madproducenter inden badehotellets kokke står for aftenens madlavningskursus. Slut weekenden med en gåtur langs stranden efter frokost på hotellet og inden turen går hjem. På Saltsjöbadet lægger de vægt på at være miljøvenlige, så sæsonen bestemmer menuen, og råvarerne er så vidt muligt lokale.

Ystad Saltsjöbad
Hvor: Saltsjöbadsvägen 15, 271 39 Ystad, Sverige
Pris: 3.475 sv.kr. pr. pers. for ‘Matresan’, fredag-søndag

LÆS MERE HER

Naturens luner i Lønstrup

Kom tæt på naturens rå kræfter på den nordjyske vestkyst, hvor havet er såvel en med- som modspiller. Lønstruphus Badehotel ligger på kanten til den brusende Nordsø med skov og klitter som nærmeste naboer. Her lægger de en ære i at holde fast i fortidens spartanske indretning. Hverken toilet, bad, radio eller tv har fået plads på værelserne. Bad og toilet findes trods alt på gangen.  og det er helt okay at medbringe egen elektronik - her er wifi til rådighed. Tag ud og oplev naturens luner, som vandreklitten Rubjerg Knude, der ligger et par kilometer syd for badehotellet. Her er sandet nærmest i gang med at opsluge det lokale fyrtårn.

Vilal Vest Badehotel
Hvor: Rubjergvej 2, 9800 Hjørring
Pris: 1.098 kr. for et dobbeltværelse

LÆS MERE HER

Giv los på Læsø

Hvorfor rejse til udlandet for at få et par interessante aktive dage, når en smuttur til Læsø byder på både friske cykelruter, glade golfsving og fuld galop på hesteryg? Med udgangspunkt på Strandgården badehotel finder I flere mountainbike-ture med og uden guide. Den guidede vilde naturrute er cirka 25 kilometer gennem skov og langs havet, primært ad små stier og veje - inklusiv er også en tur over vandet på en lille trækfærge, der minder om en tømmerflåde, som I selv trækker frem via et reb. Den guidede tur koster 300 kr. inklusiv cykelleje.

Strandgården Badehotel
Hvor: Strandvejen 8, 9940 Læsø
Pris: fra 825 kr. for et dobbeltværelse

LÆS MERE HER

Klippeliv på Bornholm

Bornholms klipperige natur er som íntet andet sted i Danmark. Helligdomsklipperne en times vandretur fra Melsted Badehotel er en helt særlig oplevelse. Gennem årtusinder har brændingen her ædt sig ind på klippekysten og skabt dybe kløfter ind i fjeldet. I vandet strækker skarpe skær og forrevne granitsøjler sig mod himlen, mens brændingen arbejder videre på sit nedbrydningsprojekt. Gå på opdagelse i gange og grotter, der er formet ind i fjeldet. I Sorte Gryde kan I komme godt 60 meter ind. Hold øje med den særlige bornholmske grotteedderkop, der leverher. Dens spin er æggeformet og minder om lanterner, som det hænger ned fra grotternes loft.

Melsted Badehotel
Hvor: Melstedvej 27, 3760 Gudhjem
Pris: fra 1.350 kr.for et dobbeltværelse

LÆS MERE HER