Rejser

5 ting du skal smage i Italien

Sæt smagsoplevelsen i fokus, næste gang turen går til det italienske. Her er fem spiseoplevelser i Brescia-provinsen, du ikke må snyde dig selv for.

Cirka 50 kilometer fra den sydlige del af Gardasøen ligger Brescia-provinsen i den østlige del af Lombardiet. Området er fyldt med sublime boblevine, pittoreske bjerglandsbyer, drømmeøer og en særdeles lækker gastronomi.

Følg også guiden: 5 unikke oplevelser i Italien
 

Franciacorta lavet efter champagnemetoden

Mellem byen Brescia og søen Iseo ligger vindistriktet Franciacorta, som er de eneste italienske vine, der er lavet efter champagnemetoden. De bliver skænket gavmildt, når Franciacorta holder deres årlig Street Food event i Passirano slottet i midten af juni.

Lav din egen Tour de Italia og følg vinruten, La Strada del Vino Franciacorta, der snor sig gennem landskabet, og besøg nogle af de mange vingårde. App'en Strada dei Vini e dei Sapori del Garda gør det nemt at finde rundt. Vinene i Franciacorta har en silkeblød, cremet og raffineret smag og har fået den højeste appellation DOCG. Prøv Satèn, som laves udelukkende på Chardonnay og Pinot Bianco med højst 15 gram sukker per liter, som gør vinen til en Brut. Fald omkuld i skønne omgivelser på Relais Franciacorta efter en dag i cykelsadlen.

 

Raffineret fiskemenu med udsøgte vine

Kør op i bjergene til Osteria La Minierai Tignale og nyd en 3-retters fiskemenu og smag egnens hvidvine og rosévine. Både Perla del Garda, Lugana DOC 2013 og rosévinen Chiaretto fra vingården Franzosi passer godt til aborre anrettet på en cremet risotto med olivenolie. Reserver bord på [email protected].
 

Lokal udstilling og økologisk brød

I Bedizzole finder du en historisk mølle fra 1800-tallet, hvor du kan beundre lokale kunstners værker og smage egnens produkter, så som salami, polenta og brød. Især brødet bagt med surdej og fuldkornsmajsmel er værd at sætte tænderne i. Udenfor finder du et lille marked med boder, hvor du kan købe små glas med rosmarin og andre krydderurter for 1 Euro.

Læs også: De 10 bedste italienske desserter
 

Riveoste og Gourmet Store

I den lille by Brescia finder du flere eksempler på venetiansk byggestil, bl.a. rådhuset fra slutningen af 1400-tallet på den hyggelige Piazza della Loggia. På restauranterne nyder italienerne Grana Padano - parmesanostens fætter - i små ujævne bidder til et glas vin. Du kan købe osten i Buonissimo på Corso Mameli 26, en 2-etagers Gourmet Store og Urban Food Restaurant. Prøv forretten malfatti agli spinaci (spinatboller) med ostecremesauce og sprød vaffel med hasselnøddesmør. Den smager himmelsk, og Trebiano hvidvinen passer perfekt til retten.
 

Drømmeø med helbredende olivenolie

Tag på cruise til den lille bilfri ø Monte Isola, som ligger i Iseo søen - Gardasøens lillesøster. Fra Sulzano sejler du til øen, der er kendt for sine håndknyttede fiskenet og net til forskellig slags sport og hængekøjer. Øens olivenolie er eftertragtet og siges at have en helbredende effekt. Den kan du købe i Castello Oldofredi, hvor du ikke kan undgå at falde i staver over den postkort-perfekte udsigt over søen.
Vil du vide mere om Brescia provinsen, så tjek stradadeivini.it og relaisfranciacorta.it.

Læs også: Rejseguides til Italien

Se de lækre opskrifter på italienske lækkerbidskener i galleriet herunder.

Find flere lækre opskrifter her:

Læs mere om: