Rejser

7 ting du skal opleve i Malaga

Når det er koldt og lidt kedeligt herhjemme, kan du stadig tage til solrige Malaga, der er spækket med spændende oplevelser. Få vores Malaga-guide her ...

Malaga er selvfølgelig kendt for sine lækre sandstrande, sit varme efterår og sine milde vinter. Det er nogle af grundene til, at så mange danskere har forelsket sig i den sydspanske by. Men Malaga er meget mere end en badeferieby. I og omkring byen er der masser af kulturelle, gastronomiske, kunstneriske og historiske oplevelser, der skal ses. Bliv i byen, der byder på shopping, kunst, historie og et hav af delikatesser til ganen, eller lej en bil og kør uden for byen, hvor naturen kalder. 

Malaga-guide: Vores 7 tips 

#1: Sandstrande og hulemalerier

Tag bilen og kør mod øst. Her finder du Nerja, som er en smuk lille by, der starter ved den bugtede kystlinje og ender i bjergene, hvorfra udsigten er fænomenal. Kyststrækningen er fyldt med små laguner og bugter, hvor sandstrande og rå klipper på skift afløser hinanden, og blot tre kilometer uden for byen finder du grotter med over 20.000 år gamle hulemalerier. Nerja ligger ca. 55 km øst for Malaga. 

#2: Botanisk have

La Conception er navnet på Malagas botaniske have, som er så stor, at du mindst skal afsætte seks timer, hvis du ønsker at se hele haven. Haven består en stor historisk have med flere ruter, bl.a. Around The World In 80 Trees, et stort søområde samt flere mindre haver med forskellige temaer, herunder vin, vand, bambus og palmer. La Conception, Camino del Jardin Botanico 3.

#3: Flamingo-trekking

Der findes mange trekkingruter uden for Malaga af forskellig sværhedsgrad og længde, men vil du gerne se flamingoer og andre eksotiske fugle, skal du en tur nord for Malaga. Her finder du nationalparken Fuente de Piedra, som er et paradis for plante- og fugleelskere. En guidet tur i området vil normalt tage tre-fem timer, hvor der også er tid til at nyde udsigten til de mange fugle og områdets største sø. Fuente de Piedra, C/An cha, 9, Fuente de Piedra.

#4: Smag på det sorte guld

Det er de færreste, der ved, at Spanien faktisk producerer noget helt fantastisk og økologisk kaviar. Tag til Granada-provinsen og besøg Riofrio, som er kendt for sin produktion af økologisk kaviar. Riofrio har en daglig produktion på omkring 3,5 tons kaviar, og er den første producent, der blev certificeret økologisk. Læs mere om, hvordan du kan besøge Riofrio her!

#5: Picassos hjem

Er du Picassofan, er kunstnerens fødested absolut et besøg værd. Her finder du fotos, adskillige personlige ejendele og et selvportræt fra kunstnerens barndom. Huset har løbende forskellige kunstudstillinger dedikeret til Picasso, men vil du se hans egne store værker, må du forbi Picassomuseet. Fundación Picasso, Plaza de la Merced, 15 Museet: Picasso Museum Malaga, Palacio de Buenavista San Agustín, 8.

#6: Katedralen

Malagas katedral, også kendt som La Manquita, var oprindelig en moské, som i det 16. århundrede blev transformeret til det, vi ser i dag. Renoveringen tog dengang omkring 200 år, men det skulle også være pompøst – og det blev det. Her er 40 meter til loftet og masser af barok- og renæssancekunst. Et syn for guder – intet mindre. Malaga Catedral, Calle Molina Lario 9

#7: Borgen på bjerget

På toppen af bjerget midt i Malaga ligger en gammel borg, som kan dateres helt tilbage til år 929. Borgen havde sin storhedstid i midten af sidste årtusinde, hvor det var beboet af konger og dronninger, men i dag er der kun ruinerne tilbage. Gåturen derop er en oplevelse i sig selv. Udsigten er formidabel til alle sider, og duften af fyrretræer og eukalyptus gør turen til en sanselig oplevelse. Castillo de Gibralfaro, Paseo de Reding 1.