Rejser

IN anbefaler: 4 spahoteller i Norden

Det er ofte alt for sjældent, at vi tager godt hånd om os selv. Derfor har vi fundet de ypperste spa-hoteller i Norden. Så slap af, og nyd.

Skodsborg, Nordsjælland

Som et ægte spa-hotel bør, ligger Kurhotel Skodsborg ud til havet. Fra flere fine terrasser kan man nyde udsigten over Øresund samt skue ind mod Københavns centrum, der ligger en lille halv times kørsel væk.
Havet er selvfølgelig lige til at tage en dukkert i, hvis man er til det, ellers kan man søge indenfor i den nyrenoverede spa-afdeling, hvor man kan spa-shoppe mellem 16 ’aktiviteter’ bestående af blandt andet en udendørs jacuzzi, regnvand, en saltgrotte, massagedyser, fodbad, dampbad og et stort svømmebassin.
Selvfølgelig kan man også tilkøbe alle de behandlinger, som kroppen behager. Stedet fokuserer helt i tråd med ånden fra dengang, det blev bygget i 1898 på badetraditioner, der fokuserer på lys, luft, vand, kost, motion og hvile. Her er også en overdådig søndagsbrunch-buffet, koncerter og foredrag. Priser fra 2.100 kr. for et dobbeltværelse. Spaen kan besøges på dagsbasis.
Se mere her: Kurhotel Skodsborg

The Thief, Oslo, Norge

Havnefronten i Oslo Centrum har gennem de sidste år taget nogle udseendemæssige kvantespring. Her finder man den smukke, smukke norske opera (den skal ses!), Astrup Fearnly Museet of Modern Art og så også The Thief – en arkitektonisk perle af et spa-hotel, hvor farverne i såvel spa som på værelserne går op i en højere enhed.

Smukt udført og inspirerende. Spaen, der åbnede for et år siden, strækker sig over 800 kvadratmeter og har bassin, flere oplevelsesbrusere, saunaer, en skønheds-lounge, spa-bar med mere.

Interiøret er inspireret af den norske natur med skifer, hav og nordisk lys, mens behandlingerne stjæler det bedste fra spa-kulturerne verden over som tyrkisk Hamam, marokkansk Rhassoul og tysk Aufguss. Et oplagt sted, hvis man gerne vil kombinere storby med et i særklasse lækkert hotel og ditto spa. Dagspa fra 170 kr., hvis man bor på hotellet.

Se mere her: The Thief Spa og The Thief hotel

LÆS OGSÅ: 5 skønne badehoteller til en sviptur

A Rosa, Sylt, Nordtyskland

Den bedste måde at komme til Sylt på er via færgen fra Rømø. Sejlturen er langsommelig, men det får samtidig tanker og krop ned i gear. Og så lander man der: På en lille hengemt perle af en ø, ihvertfald set med danske øjne. For tyskerne er Sylt velkendt og lig med vores Skagen, og øens seks michelin-restauranter vidner da også om klientellet. En af michelin-restauranterne – den tostjernede La Mer – er at finde på spa-hotellet A Rosa.

Et forholdsvist nybygget hotel med store værelses-vinduespartier, der åbner op ud til havet og de silkebløde sandstrande. Brug gerne flere dage her, og nyd den overdådige morgenmadsbuffet, the late nights soirees med bands, virkelig, som i virkelig god sushi på restaurant Spices og stå op kl. 7 om morgenen, når poolen åbner, og vær en af de få og første, der svømmer morgenlyset i møde i den udendørs pool. Det er magisk.

Hop bagefter i den veludstyrede sauna- og dampafdeling, og forkæl dig dernæst med en ayurveda-massage. Så får du det ikke meget bedre. Priser fra 1.600 kr. pr. nat for et dobbeltværelse.

Se mere her: A Rosa Resort

Solstrand Hotel & Bad, Bergen, Norge

30 km syd for Bergen og helt ud til fjorden ligger Solstrand Hotel & Bad. Hotellet blev bygget i 1896 af Norges første statsminister og er, dengang som i dag, der, hvor man søger hen for ro, afslapning og velvære. Her spiser man mad, der er forankret i kysten udenfor, bor på et af de 135 værelser designet i ægte norsk stil og slapper af udenfor, når vejret er godt med en dukkert i fjorden, en tur i havkajak eller en gåtur langs kysten.
Indenfor i hotellets store spa-område finder man både et indendørs- og udendørsbassin, terapibad, saunaer, koldtvandsbassin og behandlingsrum. I sidstnævnte tilbydes alle de klassiske spa-behandlinger til ansigt og krop.
Her er al den friske luft, som sjælen til tider har brug for. Priser fra 2.200 kr. pr. nat for et dobbeltværelse.
Se mere her: Solstrand Hotel & Bad

De 5 bedste massageolier

LÆS OGSÅ: Pakkeguide: Pak kufferten rigtigt når du rejser
Læs mere om: