Rejser

Fra mælkevejen til paradis

Kombinationen af ski og spa er himmelsk. Og så gør det ingenting, at oplevelsen garneres med gastronomi af høj klasse og indkvartering i luksuriøse omgivelser som f.eks. i Pragelato, der udgør en del af det sammenhængende skiområde Mælkevejen, i de italienske alper.

Pragelato Village Resort & Spa i den vestlige del af de italienske alper, ca. fem kvarter med bil fra Torino, er femstjernet luksus. Resortet, der ligger i 1.600 meters højde, åbnede kort før Vinter-OL i Torino-området i februar 2006, hvor det bl.a. var ministre og sikkerhedsfolk, der nød godt af kompleksets komfort. OL satte et pludseligt fokus på Pragelato, der tidligere nærmest var at betragte som en landsby og som et lille appendiks til det store både velkendte og velbesøgte skiområde Sestriere. Tidligere var her ikke engang en liftstation, men det ændrede den store sportsbegivenhed på, så nu bringer en megastor kabinelift 100 meter fra resortet op imod 600 gæster i timen op ad bjerget til skistationen i 2.100 meters højde.

Herfra er der skiløb ad libitum, for Pragelato er blevet en del af Via Lattea, Mælkevejen, med 92 lifte og 440 km pister. Er man virkelig ihærdig, kan man efter tre timer på ski drikke en espresso i Frankrig, men der er jo altså lige så langt tilbage. Området er højtliggende og betegnes derfor som snesikkert. Skulle man alligevel være uheldig, er der snekanoner, som må tages til hjælp.Forlystelser og fristelser

205 lejligheder, eller snarere chalet'er bygget i træ, rummer den lille ferieby, som foruden ski og spa byder på mange andre fristende tilbud. Her er skøjtebane, tre restauranter, en café og en bar med levende musik til kl. 01 til dem, der ikke har fået rørt benmusklerne tilstrækkeligt i løbet af dagen. På området findes også en delikatesseforretning, der frister med pasta, trøfler, oste, olier, chokolader og andre af områdets egne produkter.
At vi er i Piemonte fornægter sig ikke. Her er et absolut førsteklasses vinudvalg. For børnefamilierne er der også tilbud om børnepasning i Casa Pinocchio, en slags børnehave for poder fra én måned (!) til 12 år.
Fremtidige udbygninger af resortet vil byde på en nedkørsel fra bjerget, så man kan reklamere med 'ski out/ski in', konferencecenter, udendørs poolområde, sushibar, supermarked og et par pizzariaer, så menuen ikke nødvendigvis skal stå på gourmetmad eller 'smør-selv' fra delikatesse¬forretningen.

Byerne Pragelato og Sestriere

Selve Pragelato by ligger ca. 4 km fra resortet, men her venter kun et par pizzariaer og enkelte småbutikker. Trænger man til 'livet udenfor', skal man hellere drage til skisportsbyen Sestriere, som ligger 9 km fra resortet. Her er et utal af skishops, restauranter, barer og butikker.

Lejlighederne er forskellige i størrelse, i et eller to plan, med et eller flere soveværelser, et eller flere badeværelser - enkelte med egen jacuzzi. Nogle er med fuldt udstyret køkken, andre, de såkaldte suiter, har halvpension inkluderet i prisen. Alle er enkelt indrettet, æstetisk med italiensk design, douce farver i en brunlig/cremet/brændt skala og med servicen i top: små elbiler henter og bringer gæsten rundt i 'landsbyen' og en lille eftermiddagsdessert eller et stykke godnat¬chokolade venter som en behagelig overraskelse, når man vender hjem fraskiløbet eller aftenens middag.

Rejseinfo

Vi fløj med Sterling til Nice og blev hentet af en chauffør fra Pragelato Village Resort & Spa. Sterling flyver også til Milano, men Torino er nærmeste lufthavn.
Billeje f.eks. gennem Holiday Autos via Sterlings hjemmeside.
Vil man ikke leje bil, kan resortet efter aftale og betaling afhente en i lufthavnen.

Efter en lang dag på pisterne, er det bare med at komme ind i resortets spa-afdeling, og få løsnet musklerne. Læs her om spa-oplevelsen.


Se mere om det dejlige ressort her

Se mere eventyr i sneen her

Læs mere om: