Rejser

Fristelser i Bruxelles

Belgien

Spis hos isenkræmmeren

I Bruxelles' livlige kvarter, Ixelles, med de mange bygninger i Art Nouveau-stil ligger en spektakulær restaurant, som er indrettet i en gammel isenkræmmerforretning fra 1903. I det autentiske lokale med det store ur og den smukt svungne smedejernstrappe, er væggene er dækket af 1001 isenkræmmerskuffer. Her er en helt særlig stemning og mange smukke detaljer, både i østersbaren og i selve restauranten. Fra kælderen stiger smukke kvindelige tjenere op med køkkenets specialitet, som er skaldyr og fiskeretter. Her serveres også traditionelle belgiske retter. Husets kvindelige vinkyper, Madeleine Deryhon, sørger for, at man har flere end 150 flasker vin at vælge imellem. Gennem tiden har restauranten været besøgt af stjerner som Alain Delon, Gerard Depardieu og mange flere. På restaurantens hjemmeside kan man studere den imponerende gæstebog.

La Quincaillerie (på dansk: isenkræmmeren) Rue du Page/Edelknaapstraat 45 Tlf. +32 (0)2 533 98 33 www.quincaillerie.be

Chokolade...

er ikke til at komme udenom, når man besøger Bruxelles. Belgierne elsker chokolade - otte kilo spiser hver belgier i gennemsnit om året. Og det forstår man, når man smager de himmelske bidder, lavet af udsøgte råvarer. I Galeries St-Hubert finder man et udvalg af de mest eksklusive butikker med smukke vinduesudstillinger, der lokker indenfor. 'Neuhaus' og 'Godiva' er blandt de mest kendte. Selv om belgisk chokolade også fås i Danmark, så smager den nu bedst, når man køber den i hjemlandet, hvor den ikke indeholder tilsætningsstoffer for at få den til at holde.

Ægte belgisk i banken

Mere belgisk kan det næsten ikke blive. Blandt den tidligere banks marmorsøjler og under det smukt hvælvede og dekorerede loftsglas serveres traditionelle belgiske retter med et moderne twist. Der er lagt vægt på, at ingredienserne er belgiske, men ikke nok med det: Vinen er dyrket af belgiske vinbønder rundt om i verden og øllet - ja, det er selvfølgelig også belgisk produceret. Efter et godt måltid på brasseriet Belga Queen, kan man bevæge sig ned i cigar loungen i underetagen, hvor man sidder i en stor bankboks med små bokse på væggene og billeder, der giver associationer til kolonitidens Belgisk Congo. Et lille kuriosum er brasseriets unisex-toiletter, hvis glaskabinetter man kan se lige igennem, hvis man glemmer at låse. Så husk at låse!

Belga Queen
Rue Fossé aux Loups/Wolvengracht 32
Tlf. +32 (0)2 217 21 87
www.belgaqueen.be

Ixelles

Bruxelles er et af de bedste steder at besøge, når det gælder Art Nouveau, eller Jugendstilen, som stilretningen fra 1885-1910 også kaldes. Alene i bydelen Ixelles er der masser af smukke smalle og høje bygninger med hver deres særpræg. Et besøg i rue Américane 23-25 er et must, for her boede den førende belgiske arkitekt Victor Horta (1861-1947) selv. Stedet er i dag museum.

Læs mere om: