Den største pool i Kina findes på hotel Hilton i Sanya. I den ene ende er der udsigt ned mod stranden, hvor man også kan boltre sig i turkist vand.
Rejser

Hainan: Kinas hemmelige Hawaii

Hvis du forbinder Kina med stride vinde i Beijing, Muren og Mao, skal du gøre dig parat til forundring. Helt sydpå ligger en kinesisk tropeø, Hainan hedder den, hvor du kan opleve lækker luksus og leve baronessedrømmen ud. Vi har haft et øjenvidne på stedet ...

Tropeklima, palmer og hvide sandstrande er ikke umiddelbart det, jeg forbinder med Kina. Det er mere den historiespækkede hovedstad Beijing og naturligvis Muren. Men Kina har andet end Den Forbudte By og den lange mur at byde på.

Kinas svar på Hawaii
Fire timers flyvetur syd for Beijing ligger øen Hainan, som kineserne selv kalder Kinas svar på Hawaii. Indtil videre er det især russere, der har opdaget tropeparadiset, men også danske rejseselskaber tilbyder nu deres gæster en tur til et andet Kina.

RUNDREJSER I KINA
Vi rejste med Bravo Tours, der har forskelligt sammensatte rundrejser til Kina. Priser fra 12.500 kroner. De bedste tidspunkter at besøge Kina er fra marts til maj samt fra september til midt i november. Prisniveauet er generelt lavere end i Danmark. En god middag kan købes for omkring 100 kroner pr. person. Læs mere på Bravo Tours' hjemmeside

Hilton Sanya Resort & Spa
Vi skal bo i byen Sanya på Hilton Sanya Resort & Spa. Et superlækkert hotel på stranden med enorme værelser, der er så lækre, at kun det tropiske klima og de frodige omgivelser, skønne pools og stranden kan trække dig udenfor

Vandet er 27 grader
Hotellets store turkise pool er Kinas største. Men det er så som så med afkølingen, for vandet er 27 grader. Det er dog superskønt, og vi er tre tilfredse kvinder, som plasker rundt meget længe. Poolen er omgivet af en smuk have, hvor der ud over almindelige solsenge også er pavilloner med palmebladstag og florlette hvide gardiner omkring dobbeltmadrasserne.

Det søde liv
Jeg indrømmer det gerne - jeg er et luksusdyr. Jeg synes, det er superskønt at slange mig på en solseng midt i hotelhaven med vajende palmer og søde tjenere, der gerne kommer løbende med en frisklavet vandmelonjuice. Og når jeg er træt af det, går jeg da gerne helt ned på stranden for at vugge lidt i de turkisgrønne bølger og lægger mig bagefter under parasollen og bestiller en mangojuice hos en anden sød tjener.


Tropeøen Hainans oprindelige befolkning »optræder« nu i en
turistlandsby. Det er bestemt en oplevelse, om end en lidt
underlig en.

Restaurant med internationalt snit
Jeg finder dog også kræfter til at gå over til spaen i det store hotel-kompleks, hvor jeg havde bestilt tid til en traditionel kinesisk massage - det skulle bare prøves. 60 minutters afslapning med tryk alle de rigtige steder. Om aftenen spiser vi på en af hotellets restauranter, Ize. En smagfuldt indrettet restaurant, der både hvad angår interiør og mad lige så godt kunne ligge i Paris eller New York.

Middag på vandet
Det er nærmest den diametrale modsætning til Hilton og Ize, da vores danske guide inviterer os til middag på vandet. Vi skal sejle i en gammel, lille pram til spisestedet, der ligger på pontoner ud for kysten. Der er kun kinesiske gæster, bortset fra os, og indretningen er meget rustik. Skæve træborde og vakkelvorne stole.

Midt på hvert bord står der en gryde på en primus forbundet til en gasflaske, og så er der friske fisk og skaldyr ad libitum. Det smager utrolig friskt, og risbrændevinen løft er lynhurtigt stemningen. En meget festlig og overraskende aften i Kina.

Læs også:
Helsinki for designelskere
Forførende og betagende Boston