Butikken Myymälä2 er helt speciel og et besøg værd...
Rejser

Helsinki for designelskere

Finsk design er nyskabende og originalt. Og så er de smarteste butikker samlet i et stort område kaldet Design Distrikt, der gør det nemt at nå en masse butikker på kort tid

Helsinki er som skabt for dem, der er glade for alt smukt og afslappet. Bare halvanden times flyvetur fra København ligger byen mellem Stockholm og Skt. Petersborg som en hemmelig lillesøster
med sin helt egen personlighed.


Helsinki er meget mere
end Marimekko, men
er også i høj grad...
Marimekko.

Design Distrikt
Start en dag i Helsinki med at sove længe. De fleste af byens forretninger åbner alligevel først kl. 10 og oftere kl. 11. 25 af byens mest centrale gader er udnævnt til Design Distrikt. Her er i alt 170 modebutikker, gallerier, designforretninger, juvelerer, hoteller og barer, der alle har design som omdrejningspunkt. Tag et par behagelige sko på og gør klar til en bytur til fods. Helsinki er en blanding af små gader med brosten og brede boulevarder med træer, men pas på de grønne sporvogne, når du krydser!


Ivanahelsinki- Ready
to Wear S/S2009-show.

Finsk design i SATC
Selv store mærker holder til i relativt små, men luftige lokaler. Væggene er oftest rå - hvide eller tilpasset kollektionerne, og man fornemmer, at det er tøjet, skoene og taskerne, der er i fokus. På vej ind i Helsinkis bankende design-hjerte kan du starte med at besøge to etablerede favoritter - Hanna Sarén og IVANAhelsinki. I sæson fem af Sex and the City var det et par slip-ons med træbund på Sarah Jessica Parker, der gjorde Hanna Sarén berømt. IVANAhelsinki var det første skandinaviske mærke, der kom med i hovedshowet under de parisiske modeuger i 2008.

Og design til hjemmet
Mange forretninger i Design Distriktet er et besøg værd, hvis du vil se finske mærker på vej frem. Og hvis du nu er havnet på Esplanaden - Helsinkis svar på 5th Avenue - finder du nemt selv nogle af de største og ældste spillere inden for finsk design. Her er Iittala og Arabias glas og porcelæn og alt fra Marimekko. Men tjek også f.eks. Finlayson og se, hvilke håndklæder, duge m.m., der findes i ethvert finsk hjem.

Se også:
Forførende og betagende Boston
Tag på jule-get-away til Helsinki
Dubai - Luksusliv og myldrende bazarer