Rejser

Higuey

Peter Beier er indehaver og leder af Peter Beier Chokolade A/S. Han har egen kakaoplantage i Higuey i Den Dominikanske Republik i Caraibien.


»Mit hjerte banker for Higuey, hovedstaden i provinsen Altagracia i Den Dominikanske Republik, hvor jeg har min kakaoplantage. Herude finder du det enkle liv, og ord som pålidelighed, elskelighed, menneskelighed og respekt kendetegner den oprindelige befolkning. De ser på dig som ligeværdig og går ikke op i dine titler eller penge. Higuey er ingen turistby i traditionel forstand. Her er ganske vist souvenirboder, men glem gågader og caféturisme. Til gengæld kan du få alt for næsten ingen penge og opleve fantastisk håndværk. Sadelmagere og gammelt fint møbelhåndværk f.eks. Gadenavne bruger de ikke på øen, så det kræver lokal guide at finde rundt.
Du ser mennesker herude, hvis rigdom overstiger, hvad vi danskere kan fatte, men også byslum og ekstrem fattigdom. Det er autentisk på godt og ondt. Forrygende naturskønhed hører med til billedet, og jeg er dybt fascineret af denne plet på jorden!«

Bedste hotel:

Jeg holder mest af Punta Cana Resort, hvor der både er hotel og villaer. Udsigten er turkisfarvet vand, perlehvidt sand og palmer. Her er masser af plads, også til tjenestefolk, og vi anses for ludfattige af de lokale, når vi ankommer uden tjenerstab!

Bedste restauranter:

Man går ikke ud og spiser i Higuey, så køb selv kylling, oksekød og skøn frugt. Kød findes i byens to flotte supermarkeder. Prøv også de lækre krydderpølser! Frugten, der er fin og usprøjtet, fordi der ikke er råd til sprøjtemidler, købes i boder ved plantagerne. Papaja, grape, banan og appelsiner er solmodne og sprængfyldt med sødme og smag.
Punta Cana golfklub byder på internationalt køkken. Rige amerikanere har egen kok med til morgenmaden, men jeg vil anbefale Punta Canas morgenbuffet. Læg mærke til bananerne i alle afskygninger: som mos, som friske i mange sorter, som tilbehør, som bananbrød, alt!

Bedste butikker:

På vejen mellem Punta Cana og Higuey fremstilles verdens bedste cigarer. Bedre end de cubanske! Se dem blive rullet, og køb dem med dig. Prøv cigarer rullet med vaniljeblade. Det er som at ryge ren vanilje. Spørg om vej til byens bedste sadelmager. Se værkstedet og køb det flotteste håndsyede hovedtøj, sadler, grimer til din hest. De fleste rider westernstil, men du kan også få udstyr til engelsk ridning. To store luksus-supermarkeder tilbyder mærkevarer som Levi's, Nike, Puma og andre internationale mærker til rigtig gode priser! Mine sønner elsker det. I en lille by ved navn La Outra Banda har tredje eller fjerde butik på venstre hånd grej til landbrug. En fantastisk machete i håndsyet læderskede koster 60 kr.

Mit smørhul:

Jeg elsker min plantage, og alle er velkomne derude, skønt det for et utrænet øje kun er en masse blandede træer. Det kræver forklaring at se dybden og skønheden. Kakaofrugter har mange forskellige farver, og det er tilfældigt, om de er pink, grønne eller lilla!

Peter Beier

Indehaver og leder af Peter Beier Chokolade A/S, der har hjemme på Ørsholt Gods ved Gurre i Nordsjælland, hvor han også bor sammen med hustruen Linda og sønnerne Valdemar på fem år, Oliver på ni og Alexander på 13.
Som et ekko af kulturen fra de gamle godser mødes alle ansatte ved dagens måltider til afslapning og tværfaglig inspiration.

Hvis der er mere tid:

Hvaler kan med lidt held ses med det blotte øje fra stranden i januar-februar. Katedralen er vidunderlig smuk indeni med lysindfald gennem de farvede glasmosaikker.

Bedste tip:

Book en engelsk- og spansktalende chauffør og forklar, hvad du gerne vil se og købe. Så oplever du de rigtige steder og priser. Aftal økonomien på forhånd, giv gode drikkepenge og sørg for at behandle ham respektfuldt.

Læs mere om: