Rejser

INsiders guide til Shanghai

I vores 'INsiders guide' samler vi de bedste rejsetips fra en række kvinder, som kender et land, et område eller en by særdeles godt - de er vores INsidere. Til vores Shanghai-guide har vi bedt styrmand, Agnete Schrøder, om at give sit bud på de mest lokale og unikke oplevelser i fortryllende Shanghai.

Jeg har nok været i Shanghai omkring 40-50 gange, men altid kun få dage ad gangen. Jeg opsøger dog altid nye eventyr, når jeg er i byen og har på mine ture fundet mange unikke oplevelser! 

Her skal du sove


The Waterhouse Hotel. Rachel Larue, Josh Partee, PR 

Et gammel militært hovedkvarter

Et af de fedeste og mest specielle steder, jeg har set i Shanghai, er The Waterhouse. Udefra ser bygningen ikke ud af noget særligt, men det ændrer sig, så snart man sætter foden indenfor. Det er råt, fedt indrettet og fuldstændig gennemført. Bygningen, hvori hotellet huses, var tidligere et japansk militært hovedkvarter fra 1930’erne. Det tilføjer blot endnu mere sjæl og karakteristikum til bygningen. 1-3 Maojiayuan Rd, Huangpu.

LÆS OGSÅ: Pakkeguide: Pak kufferten rigtigt når du rejser

Mine yndlingsspisesteder 

Caféliv i french concession

Citizen Cafe er en superhyggelig, lille franskinspireret café. De serverer dejlig kaffe, friskpresset juice, gode omeletter og fine salater og har en skøn lille tagterrasse, hvor man kan nyde formiddagssolen. Den ligger i det fantastiske område, der kaldes French Concession, som er fyldt med spændende ting. 222 Jin Xian Lu.

Teppanyaki

Mange vil gerne opleve teppanyaki, når de kommer til Shanghai. Teppanyaki er japanske retter, der tilberedes på en stålplade – gerne med gæsterne siddende rundt om denne stålplade, mens maden tilberedes. Mange steder, der tilbyder dette, kan dog ikke anbefales. Jeg fandt dog restauranten Kagen i French Concession-området, som var rigtig god. Hvis man er otte gæster, får man sin helt egen kok, der laver mad til selskabet. 28D Taojiang lu.


Roosevelt. Rachel Larue, Josh Partee, PR 

Drinks på tagterrassen

Når man er færdig med at spise, og det er tid til drinks, skal det gøres på det fantastiske Roosevelt Hotel. Man tager elevatoren hele vejen op til deres tagtaresse, bestiller sin drink og nyder udsigten. Roosevelt Hotel har i øvrigt Shanghais største vinkælder. 27 Zhongshan Dong Yi Lu, Huangpu district.

Baren, du ikke kan komme ind i

Det er lidt en fortjeneste i sig selv, hvis man overhovedet kommer ind på People 7. Ikke fordi de ikke vil lukke dig ind, men fordi det er lidt af et mysterie, hvordan dørene åbnes. Der er to ståldøre med ni huller i, og så må man selv regne ud, hvordan de åbnes! Det er en meget hip bar, der serverer lækre drinks. 805 Julu Rd, Jing’an.

LÆS OGSÅ: IN guider til sommerkjoler

Her skal du gå på opdagelse 


RAM. Rachel Larue, Josh Partee, PR 

Kunstinteresseret

Hvis du er det mindste interesseret i kunst eller gallerier, ville det være en skam ikke at besøge The Rockbund Art Museum. Museets mission er at være innovativ, og de dedikerer meget plads til både kinesiske og internationale kunstnere, der kan byde på noget nyt. De har haft flere af Kinas største kunstnere udstillet, såsom Zheng Fanzi og Cai Guo-Qiang. De er endda også vært for fx den årlige Hugo Boss Art Award. 20 Huqiu Rd, Huangpu.

Et helt særligt marked

En ting, man bare må opleve i Shanghai, er markedet Flower, Bird, Fish & Insect Market. Det er et af de få tilbageværende traditionelle markeder i byen, og det er lidt af en fascinerende oplevelse. Man bevæger sig gennem fårekyllingernes larm og fuglesang, mens man ser en masse farverige fisk svømme rundt. No. 405 Xizang Nan Lu.

Shanghais historie

Det lyder måske ikke særlig fascinerende, men Shanghai Urban Planning Exhibition Museum er simpelthen et must på turen! Her kan man opleve Shanghais historie og en 600 kvadratmeter stor model af byen. Og så kan man endda komme ind i et virtuelt rum, hvor man flyver over Shanghai. Det er ganske fascinerende og koster ikke ret meget. 100 Renmin Ave, Huangpu. 

LÆS OGSÅ: IN guider til sommerens hatte

Den bedste shopping 

Uniqlo

Når jeg er i Shanghai, er det sjældent, jeg shopper. Der fås nemlig utrolig mange kopivarer, hvilket ikke just er det, jeg leder efter. Der findes dog en japansk butik, der hedder Uniqlo, hvor jeg selv foretrækker at shoppe. De findes spredt rundtomkring i verden og altså også her i Shanghai.

Gaden med Designbutikkerne

På gaden Jinxian Rd finder man utrolig mange små designbutikker. De sælger noget meget særpræget tøj, men indimellem kan man finde den lille sjove top eller den funky kjole, som man ikke er i tvivl om er fra Kina – og det er jo fedt! Og hvis man ikke finder noget, så er man i det mindste garanteret en oplevelse! 

Shanghais svar på kødbyen

Et andet område, jeg er stor fan af rent shoppingmæssigt, er French Concession. Det minder lidt om Nørrebro eller Kødbyen i København, og der er propfyldt med fede butikker og restauranter. Det er helt sikkert her, man skal finde de små, hippe butikker med tøj og sko. 

Læs mere om: