Rejser

INsiders guide til Singapore

INs digitalredaktør, Stine Hasselsteen, bor og arbejder i Singapore - få hendes bedste tips til byen her.

Man siger om singaporeanerne, at de arbejder, shopper og spiser. Og det er nok ikke en helt forkert karakteristik. I hvert fald ikke når det kommer til maden, for Singapore er den mest fantastiske smeltedigel af alverdens køkkener. Da vi flyttede herud, aftalte vi, at vi så vidt muligt ikke ville komme samme sted to gange, for på den måde at opleve så mange nye steder som muligt. Men det er en svær regel at overholde med alle de favoritter, vi allerede har fået os. Her kommer en ikke-prioriteret liste med steder, hvor man ikke går galt i byen:


Potato Head

POTATO HEAD

Hvis du elsker burgere, vil du elske Potato Head. De serverer nemlig ikke andet, men det gør ikke udvalget på menukortet mindre. Jeg kan virkelig anbefale deres "luksus" burger med foie gras og trøffel samt deres hummer-variant. Så lækre. Når du har spist din burger, vil jeg anbefale at gå et par etager op til tagterrassen, hvor du finder en hyggelig strandinspireret bar med rigtig gode cocktails. 

THE WICKED GARLIC

Billigt, men velsmagende pasta- og pizza sted. Som så mange andre caféer og restauranter ligger The Wicked Garlic i et mall, og man skal derfor ikke forvente hvide duge eller super betjening, men det uforpligtende kan i høj grad også have sine fordele.

Jones the Grocer
Stine Hasselsteen

Jones the Grocer

JONES THE GROCER

Et sted som vi ofte kommer tilbage til er Jones the Grocer, der udover at være en überlækker delikatesse-forretning også serverer en skøn morgenmad. Jeg kan i hvert fald anbefale deres scrambled eggs med avokado. Jones the Grocer ligger i bydelen Dempsey Hill, som er et unikt åndehul midt den pulserende metropol.

BOCHINCHE

Rigtig lækker argentinsk restaurant med store, saftige bøffer. Hyggeligt indrettet, men husk at spørge efter en plads på deres udendørs terrasse.


PS Café

PS CAFÉ

Midt i "junglen" i Dempsey Hill ligger den hyggelige PS Café, som serverer en rigtig lækker brunch og frokost. Pas på portionerne - de er lækre, men STORE.

LUKE'S OYSTER BAR

Luke's Oyster Bar er måske et af de lækreste steder, jeg har spist i Singapore. Fransk-inspireret og virkelig velsmagende. Jeg kan sige mere end god for deres østersmenu, deres tun-tatar og ikke mindst deres ekstremt saftige bøffer. Hvis du gerne vil have bøf, vil jeg ikke anbefale en forret forinden, da det er en ordentlig mundfuld.

DIN TAI FUNG

Din Tai Fung er en kæde af taiwanske restauranter, som laver de lækreste dumplings, jeg nogensinde har smagt. Man kan ikke bestille bord og restauranterne er meget (…!) populære især blandt lokale. Så ud af de mange gange, jeg har været der, har jeg kun en enkelt gang oplevet, at vi fik et bord med det samme. Konceptet er hurtigt ind, hurtigt ud – en moderne asiatisk familierestaurant. Tingene går stærkt, maden kommer i vilkårlig rækkefølge, men det er charmerende og autentisk. Priserne er yderst rimelige og maden er som sagt virkelig lækker.


The Populus café

THE POPULUS CAFÉ

Jeg drikker ikke selv kaffe, men jeg har ladet mig fortælle, at man får en rigtig god en af slagsen lige her – og så er caféen cool og inspirerende indrettet.


The LoKal

THE LOKAL

Super café til morgenmad eller frokost, og jeg vil klart anbefale stedets specialitet, som er surdejsbrød med avokado, hjemmelavet ricotta og pomelo.

EL MERO MERO

Meget lækkert mexicansk sted beliggende i ”restaurant-mekkaet”, Chijmes. Udover at El Mero Mero servere lækre (og spicy!) fajitas, laver de også lækre hjemmelavede cocktails. Hvis du gerne vil snuse lidt rundt blandt forskellige restauranter er Chijmes et rigtig godt sted at starte.

What else to do and see?


Ion Orchard på Orchard Road

-Shopping: Orchard Road er ikke til at komme uden om – det er Times Square, som møder Rodeo Drive. Men med mindre at du har det helt sorte kreditkort med, kommer du desværre ikke langt. Suppler derfor med en tur til Haji Lane, som er en lille snæver og farverig gade i "Little Arabia" med små hyggelige designbutikker.


Fra baren på Marina Bay Sands

-Drik en cocktail i rooftop-baren på luksushotellet Marina Bay Sands og nyd den fantastiske udsigt over Singapores skyline. Husk at der er dresscode, så ingen shorts eller klipklappere.


Tanjong Beach Club

-Vil du have strand, palmer og vand, tager du et smut til Sentosa, som kun ligger ca. 15 min i taxa fra centrum. Øen har flere resorts, Universal Studios og lignende ”larmende” elementer, så tricket er at bede chaufføren om at køre dig til Tangjong Beach Club. I weekenden kan det være en god idé at bestille bord eller sunbed, da det er populært blandt de lokale expats. Tip: Kom ikke om søndagen med mindre du vil have FEST. Stedet er super for både par og forældre med små børn, da stemningen er "bohemet" og afslappet. Og husk solcremen: vi er på ækvator og solen brænder!


Gardens by the Bay

-Gå en tur i ”Avatar-skoven” Gardens by the Bay eller besøg de mange vilde dyr til Night Safari i Singapore Zoo.

- Få en manicure hos Manicurious. Det er ikke billigt, men resultatet er smukt og det er dejligt afslappende.

Rigtig god fornøjelse i den skønne by!