Rejser

KØBENHAVN | Byens oaser

Tag en pause fra Københavns travle puls og opdag de rolige oaser, hvor tempoet er sat ned. IN udpeger 7 af byens nye oaser, så du kan lege turist i egen hovedstad.

Byens skjulte oaser

London, Paris og New York udvikler sig hele tiden og nye steder popper op. Men ofte er det sværere at spotte nye oaser i ens eget land, som findes lige for øjnene af én.

Derfor får du her inspiration til nye åndehuller i København, som du kan udforske nu og langt ind i sensommeren. Så du kan lege turist i din egen hovedstad. 

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

1. Hengemt juvel – Det Kongelige biblioteks have

En hengemt juvel nær de store shoppe-gader, som ligger lige over for Christiansborg – smækfyldt med smukke blomster og en af byens mest velplejede haver. Nu også med en café – Funder – som gør det muligt at tanke op med en kop kaffe og en cookie eller en lille sandwich og nyde havens ro midt i byen, inden shoppingen skal fortsætte.

LÆS OGSÅ: 11 favoritsteder i København

2. Ofelia plads

Citys multifunktionelle byrum, Ofelia Plads, har afløst mange års diskussion om p-pladser ved Skuespilhuset. I stedet for biler på rad og række kan du dyppe tæerne i bølgerne i Københavns havn og nyde udsigten til Operaen, mens du lytter til musik eller finder skatte på et af sommerens loppemarkeder, der bliver holdt på pladsen, ligesom forskellige dansearrangementer og små koncerter vil blive det. 

3. Ta’ en smutvej til Reffen

Hvis du ikke har oplevet afløseren for Parpirøen, nemlig det nye Reffen, så er det op på cyklen og over Inderhavnsbroen, som sidste år gjorde det langt nemmere at komme ud til Refshaleøen. Her kan du udover lækker street food opleve kultur, design og håndværk, da målet med Reffen er, at skabe en ny urban legeplads i byen for medskabelse, innovation, mad og kreativitet. 

Reffen holder vinterlukket, men åbner snart igen. Hold øje på deres hjemmeside HER.

4. Landbohøjskolens åndehul

Med idylliske grønne pletter, alskens botanik, der er holdt til perfektion, og vandhuller er Landbohøjskolens Have på Frederiksberg det perfekte pusterum for de studerende. Men alle andre er også velkomne til at slå sig ned med en bog og en kop kaffe. Trænger sulten sig på, har Café Væksthuset et let menukort, så du har mulighed for at tanke op og blive længere i den historiske have fra 1858. 

LÆS OGSÅ: 5 steder, du skal spise is

5. Nyd hipster-højborg med chokolade i munden

Vesterbro er præget af metro-byggeriet, som så mange andre steder i København. Men slå dig ned på en bænk foran Ankers Chokolade, hvis du fx har været på besøg i Kødbyen eller på Fisketorvet. Her kan du få håndlavede fair-trade-chokolader og sågar en hjemmebrygget øl, som er skræddersyet til chokoladen. Heldigvis er der også hyldeblomst og æblemost at få. 

6. Oplev alle verdens blomster midt i byen

Botanisk Have er blevet renoveret og er endnu smukkere end nogensinde. Her kan du opleve planter og blomster fra hele verden midt i København. Ved det smukke gamle Palmehus holder der en gammel varevogn – hvis regnen ikke siler ned – her kan du få en god kop kaffe og nyde en is, mens du indhalerer alle blomsterduftene. Pludselig føles byens langt væk. 

7. Grøn perle med underjordiske oplevelser

Udover at lufte hunden eller slappe af i Søndermarken kan du komme ned i de gamle cisterner, Cisternerne, der gemmer på en underjordisk oplevelse med et kunsterisk islæt. Gennem sommeren kan du opleve den internationalt anerkendte danske kunstner Jeppe Hein og hans installation 'In is the only way out', hvor han tager publikum på en ydre og indre rejse gennem Cisternernes labyrintiske søjlegange. 

LÆS OGSÅ: 5 gode cocktailbarer

Læs mere om: