Rejser

Luksusspa i Toscana

Et spaophold i Toscana er en fantastisk oplevelse for både krop, sjæl og gane. Et af de mest luksuriøse spasteder i Italien er Fonteverde Hotel & Spa, hvor man får både fysiske og gastronomiske oplevelser.

Følelsen af at være med i en film, en Bond-film, er nærliggende, og når døren til et massagerum stille går op, og en smuk italiensk kvinde i kittel kommer ud, forestiller man sig, at Daniel Craig ligger på briksen i rummet, og Mads Mikkelsen lurer et sted henne ad gangen.
Men vi er i en underjordisk gang, der fører Fonteverde-hotellets gæster til det moderne spacenter. Her er både inden- og udendørs swimmingpools, massagerum, tyrkisk og etruskisk bad, sauna m.m. i flere plan, og man kan nemt fare vild i de mange gange. Nogle steder er mange andre spagæster på vej - i grønne badekåber og badetøfler - til behandling og massage, andre steder er man helt alene i de tyste gange.

Fonteverde

Fonteverde ligger ca. 150 km syd for Firenze i en lille by, San Casciano dei Bagni, med udsigt til den udslukte vulkan Monte Amiata. Det er den tidligere vulkanske aktivitet, der har givet området de varme, under-jordiske kilder, som spagæster fra hele verden i dag nyder godt af.
Fonteverde var oprindelig et palæ, opført i 1600-tallet af Medici-familien, der byggede netop dér pga. det geotermiske vands helbredende virkninger.
I 2002 undergik palæet en total-renovering, og det store spacenter blev bygget til, så stedet i dag er et af de mest luksuriøse 'Spa & Wellness Resorts' i Italien.
Hotellet er smagfuldt indrettet, en del af de oprindelige vægudsmyk-ninger er bevaret, så stilen er en blanding af klassisk renæssance og nutidigt design med dertilhørende komfort.

La dolce spa-vita

Spacenteret, som det amerikanske specialmagasin 'Spafinder' har kåret til Italiens bedste Spa Resort, er kæmpestort med indtil flere spabade/swimmingpools både ude og inde. Når man helt afslappet flyder rundt i en 35° varm pool med udsigt til dalen Val D'Orcia, Monte Amiata og let vajende pinjetræer, så er livet bare paradisisk. Og det er ikke kun selvforkælende spagæster, der er velkomne - deres hunde kan også blive forkælet i en speciel 'doggy spa'. Desuden er der læger på stedet, som kan diagnosticere og ordinere f.eks. en individuel kostplan.
Indendørs kan man vælge mellem et utal af bade, massageformer på både krop og i ansigt, behandlinger, fitness og afslapning. En af de indendørs pools, hvor man med tryk på forskellige knapper kan få jacuzzi-hvirvler til at fange sin krop, leder ud til en mindre udendørs pool, hvor man får forskellig slags vandmassage.

Læs mere om FONTEVERDE

Eksperimenterende kok

Restauranten er kendt for sin køkkenchef Luca Ciaffarafa, der laver himmelsk mad. Han eksperimenterer meget med råvarerne og laver f.eks. Campari-is - og hans olivenolie-is er efterhånden kendt milevidt - og med rette. Desuden laver kokkene specielle diæter, hvis gæsterne ønsker det.
I køkkenet hersker en mildest talt meget glad og fri omgangstone, men lige så snart tjenerne træder ind i restauranten, er de fuldt professionelle og har kun øje for gæsternes behov, ønsker og dermed velbehag.

Se Fonteverdes opskrifter på:

TOSCANSK T-BONE-STEAK

CHOKOLADEFONDANT MED OLIVENOLIE-IS