Rejser

Malaga - Andalusiens kulturperle

Gør et stop i Malaga, hvis rejsen går til feriebyerne langs Costa del Sol eller rundt i herlige Andalusien. Middelhavsbyen har meget at byde på, og hovedparten af dens store attraktioner kan nås til fods.

Malagas største charme opleves ved at slentre rundt i de snævre gader i centrum, nyde stemningen på pladser og strøg og lade sig overraske af mange flotte bygninger. Ferie langs den sydspanske kyst forbindes normalt mere med sol og vin end med finkulturelle oplevelser, men sådan forholder det sig ikke i Malaga.

Andalusiens næststørste by
Med 650.000 indbyggere er Malaga den næststørste by i Andalusien. Byen var i mange år under arabisk herredømme, og det findes der to mægtige vidnesbyrd om i form af borgen Gibralfaro og citadellet Alcazaba. De to gigantiske bygningsværker troner over byen på en bakke med Gibralfaro som det højest beliggende.


Malagas forsvarsværker
Begge borge tjente i sin tid som Malagas forsvarsværker, og de er forbundet med en lang mur. Hvor Alcazaba er det bedst bevarede, er udsigten fra fæstningen Gibralfaro helt suveræn. Her har man første parket til et fremragende vue ud over Middelhavet, de omkringliggende bjerge, byens store havn, tyrefægtnings arenaen, store dele af den indre by og Malegueta-stranden, som ligger helt inde i byen.

Shopping og hygge
Gå heller ikke glip af den mondæne gågade Calle Marqués de Larios med de mange spændende forretninger, fornem den afslappede stemning på torvet Plaza da la Mercéd, gå på opdagelse i gyderne omkring katedralen og nyd en kop frisklavet kaffe på en af cafeerne på Plaza de la Constitución.


Den enarmede katedral
Netop katedralen er den ubetinget flotteste af de mange arkitektoniske seværdigheder, som Malaga også byder på. De lokale kalder den for La Manquita, den enarmede, fordi man under opførelsen løb tør for penge, så det ene af de to klokketårne aldrig blev færdigbygget. Alligevel er katedralen imponerende smuk udefra, og hvad den måtte mangle i fuldendelse, har den til gengæld i rigt mål inden døre, hvor den er et sandt overflødighedshorn af guld, sølv, marmor og helgenbilleder.

To ugers byfest
Den mere folkelige kultur udfolder sig i fuldt flor hvert år i de to sidste uger af august, hvor den store Feria løber af stabelen. En Feria kan sammenlignes med en stor byfest, og i de to uger står Malaga på den anden ende med en lind strøm af optog, fester, koncerter og anden folkelig fornøjelse. Alt i alt er der meget at komme til Malaga for, så snup en dag eller to i byen, næste gang turen går Sydspanien. Du vil ikke fortryde det.
En af de store attraktioner i Malagas charmerende centrum er katedralen med kun et klokketårn. Indenfor finder man en imponerende udstilling af guld, sølv, marmor og helgenbilleder.

GODE RESTAURANTER I MALAGA

* Rincón de Chinitas i den snævre gyde Pasaje de las Chinitas tæt på Plaza de la Constitución. Lille tapas-restaurant.
* Mesón Astorga, Calle Gerona 11. Traditionel spansk mad og tapas.
* El Tintero, Carretera Almeria 99. Glimrende fiskerestaurant.
* El Cortijo de Pepe på Plaza de la Mercéd. Traditionel spansk mad og tapas.
MALAGA REJSEINFO

Malaga og sherry-byerne Jeréz de la Frontera og El Puerto de Santa Maria kan opleves på rundrejsen 'Andalusien rundt', som udbydes af Tema Rejser. Sydspanien kan være ganske lun i højsommeren, så temperaturmæssigt er forår og efterår at foretrække. Til gengæld er højsommeren den tørreste periode, hvor risikoen for regn er mindst. Guidebøgerne 'Turen går til Sydspanien' og 'Politikens visuelle guide til Sydspanien' kan anbefales til inspiration før og under en rejse til Malaga og Andalusien. Læs mere om Malaga.

Læs mere om: