Rejser

Niagara-on-the-Lake: Smag canadisk vin

Brug en halv dag ved de enorme Niagara Falls og lad bilen finde vej gennem de frodige vinmarker på vejen tilbage mod Toronto, eller endnu bedre – brug en nat i området på et hotel eller bed and breakfast.

Der er ikke færre end 50 wineries i området omkring Niagara-on-the-Lake, og selvom vi ikke kender meget til canadisk vin i Danmark, er der rigtig god grund til at smage på den, når man nu er rejst så langt.
Produktionen er ligeligt fordelt mellem hvid- og rødvin, og producenten Hillebrand er blandt de mest kendte. Vingården er ca. 30 år gammel, men blev sat fuldkommen i stand for to år siden. Den har egen restaurant med udsigt til vinmarkerne, og man kan som besøgende både komme på rundtur og besøge butikken, hvor det er muligt at smage på alle vinene.


Niagara-on-the-Lake er berømt
for sine sprøde, mineralholdige
hvidvine. Kvaliteten er i top, og
man ærgrer sig hurtigt over, at
udvalget af canadiske vine er
så begrænset på vores bredde-
grader, når amerikanerne er
meget bedre med.

Hillebrand dyrker 10-15 forskellige druesorter på markerne, men det er især den søde, koncentrerede icewine, eller Eiswein som man siger på tysk, som regionen er berømt for.
Niagara-halvøen er begunstiget med et klima på niveau med Alsace. Men vinteren er kold og sætter som regel ind med stærk styrke sent på efteråret. Derfor har man i området i mange år fremstillet store mængder icewine, i dag på druerne Vidal, Riesling og den dybrøde Cabernet-Franc. Vinene er ikke billige, men omvendt heller ikke så dyre som dem, der produceres i Tyskland og Østrig, så køb et par flasker med hjem.

LÆS OGSÅ

• Verden mødes i Toronto

• Toronto for feinschmeckere

• Niagara Falls - dramatiske naturkræfter

• Torontos historie

• Toronto - Tips. Info om hoteller, museer, restauranter, shopping m.m.

Læs mere om: