Rejser

REJSEGUIDE | Hjertet af Paris

Tag med direktør og designer, Tusnelda Bloch, et smut til romantikkens by Paris, og oplev designerens udvalgte skjulte perler i det kvarter, der bliver kaldt hjertet af Paris.


Kreativ direktør og designer Tusnelda Bloch rejser flere gange om året for at lade sig inspirere til sine kollektioner. Et af hendes yndlingsrejsemål er Paris og området omkring det eksklusive kvarter Saint-German-des-Prés. Tag med hende et smut til byernes by og oplev designerens udvalgte skjulte perler i det kvarter, der bliver kaldt hjertet af Paris


Om Saint-German-des-Prés

Saint-German-des-Prés-kvarteret i 6. arrondissement spreder sig fra kirken af samme navn til Seinens venstre bred og har Boulevard Saint Germain som sin gennem- gående hovedgade. Kvarteret omtales som hjertet af Paris og rummer en god blanding af eksklusive design- og luksusbutikker, vintagebutikker, historiske cafeer, antikbutikker og kunstgallerier.

LÆS OGSÅ: INsiders guide til Paris

SHOPPING

DRIES VAN NOTEN

Den belgiske designer Dries van Noten er SÅ inspirerende.  Hans måde at mikse print, farver og kvalitet på er helt eminent, og butikken på Quai Malaquais er et must at komme forbi. Du føler dig nærmest hjemme i butikkens smukke rammer. Sid nogle minutter i deres sofa og sug til dig af alt det smukke, som møder dine øjne. 

Dries van Noten, 7 Quai Malaquais, 75006 Paris, driesvannoten.be

CHRISTIAN LACROIX BOUTIQUE

At træde ind i Christian Lacroix’ flagshipstore i de smukke omgivelser nær Saint Sulpice Kirke er som at træde ind i et eventyr. Her kan du lade dig inspirere af de udsøgte tekstiler, som Christian Lacroix har designet for Designers Guild, hvor hvert stykke stof fortæller en unik historie. Du kan også fordybe dig i de eventyrlige notesbøger og deres smukke Tales of Porcelain-kollektion, som indeholder et skønt miks af akvarel, striber og sommerfugle, eller du kan blot lade dig inspirere af de fantasifulde ting til hjemmet i form af puder, porcelæn, tæpper og tapet. I butikken forhandles også deres menswear-kollektion, accessories til kvinder, briller, lingeri, duftlys m.m.

Sidst jeg var i Paris, besøgte jeg Sacha Walckhoff, der er kreativ direktør for modehuset Christian Lacroix og har indrettet butikken, efter den blev genåbnet og renoveret i 2012. Sacha er altid god for en anbefaling i butikken, men også i området. Hans best-buy i butikken er de skønne notesbøger, som er fyldt med finurlige detaljer trykt på eksklusivt papir. Læs hans andre anbefalinger på de følgende sider. 

Christian Lacroix Boutique, 2-4 Place Saint Sulpice, 75006 Paris, christian-lacroix.com

LÆS OGSÅ: #FollowMeTo | Se de utrolige rejsebilleder 

EKSKLUSIVE VINTAGE

DIVINE PARISIENNE

Divine Parisienne er en eksklusiv vintageshop, som ligger godt gemt i en lille sidegade nær Saint Sulpice Kirke og Christian Lacroix-butikken. Her kan man gøre sig nogle gode fund blandt eksklusive mærker som Chanel, Dior, Patrizia Pepe og Céline. På denne tur faldt jeg over en jakke fra Nina Ricci, som tog  pusten fra mig. Den kom med hjem og er allerede en yndling.

19 Rue Guisarde, 75006 Paris,

MAD OG SPISESTEDER 

LADURÈE

Det franske konditori Ladurée er en luksuriøs klassiker, som er svær at komme udenom, når man er i Paris. De har verdens bedste macarons i smukke pastelfarver. Butikken på Rue Bonaparte oser af historisk elegance med den sarte grønne farve, som er kendetegnende for Ladurée. Køb altid en pakke med de syndige macarons med hjem, og når kagerne er spist, så brug de fine æsker til små nips, smykker osv. 

Ladurée, 21 Rue Bonaparte, 75006 Paris, laduree.com

CAFÉ DE FLORE

Ingen parisertur uden ’chocolat viennois’ på den berømte Café de Flore. De mange blomster på facaden og de smukke art deco-omgivelser har i mere end et århundrede dannet ramme om byens kreative og kunstneriske liv. Den varme chokolade smager himmelsk, så snup en kop eller flere og sug til dig af den helt rette pariser-stemning.

Café de Flore, 172 Boulevard Saint-Germain, 75006 Paris, cafedeflore.fr

LE PAIN QUOTIDIEN

Start dagen med god samvittighed hos Le Pain Quotidien. Her finder du lækker økologisk morgenmad, god fairtrade-kaffe og andet skønt bagværk. Jeg spiser ofte min morgenmad her bestående af deres økologiske granola- og yoghurt-parfait. 

Le Pain Quotidien, 8 Place du Marché Saint-Honoré, 75001 Paris, lepainquotidien.com

 

L'EPICERIE


Der er noget med de franske emballager, hvor æstetikken er i top. Gå på opdagelse i de små delikatessebutikker og find lækkerier til at tage med hjem til dig selv og dine  veninder. I Rue des Saints-Pères ligger en lille luksuskøbmand, som er ejet af Olivier Pitou. Her finder du et pænt udvalg af produkter i høj kvalitet og pæne indpakninger.  Det er også muligt at købe lækre delikatesser, som er lige til at spise. Min varmeste anbefaling går til deres lækre tomattærte. 

L’Epicerie, 23 Rue des Saints-Pères, 75006 Paris
HER SKAL DU SOVE

HÔTEL D’ANGLETERRE 


 
Overnat på det lille charmerende Hôtel d’Angleterre, som kun huser 26 værelser. Hotellet har en skøn 
gårdhave, hvor du kan nyde en kop te og skrive alle dagens indtryk ned. Et værelse koster fra 1.300 kr.
 
Hôtel d’Angletere, 44 Rue Jacob, 
KULTUR
LES ARTS DÉCORATIFS
 
 
Les Arts Décoratifs har løbende udstillinger om alverdens modeskabere – altid smukt sammensat. Lige nu er der en udstilling om Dries van Noten, som er utrolig gennemført. Udstillingen løber frem til 2. november 2014. 
 
Les Arts Décoratifs, 107 Rue de Rivoli, 75001 Paris, lesartsdecoratifs.fr