Rejser

Santa Monica

Den professionelle golfspiller Amanda Moltke-Leth elsker Santa Monica, der har meget Hollywood-atmosfære.

Santa Monica syd for Los Angeles er en drøm, hvis man holder af udendørs sport, for byen byder på uendelige muligheder for friluftsliv i vidunderligt klima. De skønne strande har surfervand i alle sværhedsgrader med en sjov Bay Watch-agtig feriestemning.

I omegnen er der flotte bjerge, hvor man kan køre mountainbike, ligesom der kun er halvanden time til lækkert skiløb om vinteren. Jeg blev kendt i Santa Monica som 'hende der altid cykler rundt', for dét er de ikke vant til. Men jeg synes, at det var en nem og dejlig måde at lære alle de små steder at kende på.

Byen er turistet på den afslappede måde med masser af Hollywood-atmosfære. Om morgenen, når jeg surfede i Stillehavet inden skoletid, var det navne som Cameron Diaz, jeg mødte på stranden. Arnold Schwarzenegger dukkede op i golfklubben en dag. Og da min far kom på besøg, havde han kun været i byen få timer, inden han blev kontaktet på Malibu-stranden af et filmhold, der bad ham medvirke i en filmoptagelse. Jeg var så heldig at bo i Santa Monica i 3 år, fordi jeg fik et scholarship via min golf. Det var superfedt og privilegeret.

Friske friluftsfornøjelser
Bel-Air Country Club, 10768, Bellagio Road, er en oase i Beverly Hills. Man kører gennem en fi n port op til klubhuset og banen, der er crème de la crème. Der er grønt til alle sider, skønt den ligger inde mellem alle luksusvillaerne. Man kan spille en runde eller spise i restauranten, hvis man lærer et klubmedlem at kende, for man skal inviteres. Lej rulleskøjter til turen langs vandet fra Santa Monica og de 12 km ned til Venice Beach, hvor der er stribevis af salgsboder, trylleshow, kunstnere og bodybuildere på strandpromenaden. En skæg kultur du ikke fi nder andre steder! En halv times kørsel ad den flotte Highway 1 ligger skønne Topanga Beach. Der er supersand ude i havet, hvilket betyder optimale surfer-bølger. Du kan leje board deroppe.

Bedste shopping
Jeg er et shoppedyr og viste altid mine gæster den eksklusive gade Rodeo Drive, der er proppet med kostbare og flotte forretninger. Jeg købte aldrig noget, men det er sjovt at se og et glimrende sted til frokost på en fortovscafé, hvor kendte og elegante kvinder tripper forbi i høje hæle med dyre shoppingposer. Mere tilbagelænet er Melrose Avenue, hvis man kan lide at se på byliv. Gaden er rig på upscale secondhand-butikker med eksklusive kvalitetsting til en god pris. Og den er desuden tætpakket med gode helserestauranter.

Bedste restauranter
Jamba Juice er en kæde med sunde smoothies, juice og snacks. Deres friskpressede proteinjuice er fantastisk, når man træner meget. C&O Trattoria, Washington Blvd. 31 ved Venice Pier, er en adresse, du skal kende, ellers fi nder du den ikke. De har den lækreste norditalienske mad, en romantisk lille gårdhave og syngende tjenere. Perfekt til en date hvor man går tur langs stranden efter middag. Gold's Gym Venice, 360 Hampton Drive er et center, hvor jeg trænede og spiste 'Fitness brunch' med vennerne. De har bare alt det rigtig sunde og lækre. Alle kan booke timer i centeret og spise i restauranten.

Bedste hotel
Jeg har ikke selv boet der, men Sofie Lassen- Kahlke, som jeg traf derovre, indlogerede altid sin familie på det store lyserøde Beverly Hills Hotel, 9641 Sunset Blv. Det er en institution og fyldt med gossip-historier.

Læs mere om: