Rejser

Vancouver

Susanne Bier boede i Vancouver i forbindelse med optagelserne til hendes film 'Things We Lost in the Fire'.


»Jeg kom til at holde så meget af Vancouver i de måneder, jeg boede derovre i forbindelse med optagelserne til 'Things We Lost in the Fire'. Det er en enestående flot by med de høje smukke bjerge, den kæmpestore Stanley Park og havet, som man føler sig omgivet af hele tiden. En sjælden og skøn kombination af nordamerikansk storby, hvor gaderne ligger i mønster som et gammeldags kvadreret skolehæfte, sammen med masser af vild natur - brune bjørne vover sig af og til helt ind i haverne. Mange områder er yderst velhavende, mens downtown, der grænser op til den historiske bydel 'Gastown', er rå og sølle med masser af narkomaner. Vi filmede en del dernede, og jeg blev fascineret af atmosfæren og det, at vi mødte så megen imødekommenhed midt i al trøstesløsheden. Byen har så mange yderligheder. Ånden og stemningen i Vancouver er positiv. Her er åbenhed, ægte venlighed og masser af god service - både i butikker, på gaden og i restauranterne, uanset om de er små og billige eller fine og dyre.«

Bedste restauranter:

Vij's på hjørnet af 11. Avenue og Gandall Street er indisk mad i topklasse. Det er en indisk familie, der driver stedet, og maden smager helt vildt godt! Man kan ikke reservere bord, så regn med at stå i kø mindst en halv times tid. Tojo's på 1133 West Broadway er en ret dyr, men også tilsvarende lækker og raffineret japansk restaurant. De har masser af sushi, men også mere eksperimenterende japansk mad. Skøn stemning. En anden dejlig restaurant med klassisk japansk køkken er Toshi Sushi, 181 E. 16th., som man aldrig ville opdage, hvis man ikke kender stedet. Den ligger på 2. sal i sådan et helt almindeligt kedeligt hus, der nærmest ligner en shoppingmall. Pastis på 2153 West 4th. Avenue er en lille hyggelig bistro, drevet af et par franskmænd, der for nylig er flyttet til Vancouver med deres ægte franske landkøkken. Det er bare så lækkert.

Bedste shopping:

Jeg holder af bøger, så det var luksus at besøge Chapters Indigo i Granville Street med et kæmpe udvalg i litteratur. Det allerlækreste sted er det charmerende overdækkede Granville Market på halvøen Granville Island. Her er masser af kunsthåndværk og fødevarer som flotte blåbær i sæsonen, frisk fisk og god vin. Det er sjovt blot at gå rundt og se på det hele, for det er super indbydende. Også det trendy gourmetsupermarked Meinhardt på Granville Street har et kæmpe udvalg af lækkerier og kvalitetsprodukter. Det er ren forkælelse, som vi ikke rigtig kender til herhjemme. Flere fra holdet shoppede i en forretning i det indiske kvarter Punjabi Village på hjørnet af Fraser og Mainstreet. De har maser af smukke stoffer, ægte indiske sjaler og tøj i vidunderlige farver.

Susanne Bier

Susanne Bier, filminstruktør i international klasse med utallige succeser som bl.a. 'Den eneste ene', 'Brødre' og 'Efter Brylluppet', der blev Oscarnomineret i 2007.
Har både studeret religion og arkitektur, inden hun i 1987 blev færdig som instruktør fra Den Danske Filmskole med førstepris for afgangsfilmen 'De saliges ø'.
Susanne Bier havde i januar 2008 premiere på sin første engelsksprogede film 'Things We Lost in the Fire'.

Mit smørhul:

Stanley Park, der er langt større og vildere, end navnet 'park' antyder, ligger nærmest for enden af Vancouvers gader 'på den lange led'. Bare følg W. Georgia Street derind. Her løb jeg ture sammen med filmklipperen, og vi var så heldige at se vaskebjørne! Der er også brune bjørne, så hvis man skal ud og vandre, bør man være nogle stykker og tale højt, så de holder sig på afstand. Det er fascinerende.

Mit bedste tip:

Spis fisk! Vancouver er fyldt med vidunderlige spisesteder, for den er hjemsted for alle mulige etniske minoriteter og deres autentiske køkkener. Og da byen er omgivet af hav, får man de skønneste fiske- og skaldyrsretter. Det er den rene fornøjelse at gå ud og spise.

Hvis mere tid:

Tag op på Grouse Mountain, kun et kvarter fra bymidten. Der er skønne vandrestier og en eventyrlig udsigt fra bjergtoppen. Har man lyst, kan man tage svævebanen derop, men jeg vil nu anbefale traveturen.

Læs mere om: