Rejser

Vilde oplevelser i Australien

Kangaroo Island i det sydlige Australien byder på storslået natur og nærkontakt med australske dyr. FEMINAs Camilla Lindemann besøgte området og kom rigtigt tæt på …


Græssende kænguruer på sletter. Pelikaner i flugt over en Matisse-blå himmel. Koalabjørne i eukalyptustræer så højt oppe, at kun en telelinse kan fange dem. Sæler, der slikker sol på klipper. Pingviner i skjul. Det er bare nogle af oplevelserne på denne forunderlige ø. Mit kamera går amok.

Fantastisk naturfænomen
Vi er i the Seal Bay på den sydlige del af Kangaroo Island tyve minutters flyvetur i propelfly fra Adelaide i Sydaustralien. Kangaroo Island er en ø med stejle kyster, forrevne landskaber og selvfølgelig kænguruer. Vi er ankommet til Admiralens bue. Buen er en kæmpe sandstensbue med nedhængende stalakmitter, som man også ser dem i drypstenshuler. Et naturfænomen, det har taget millioner af år at skabe. Vi ser på de stejle kyster og hører med gysen om alle de forlis, der er sket her. Remarkable Rocks hedder de, og det er en underdrivelse, at de er bemærkelsesværdige.


Pas på havet!
Man skal sørge for ikke at komme for tæt på havet ved Remarkable Rocks. Der er intet hegn, kun en lodret væg ned til det brølende hav, som ud over den kraftige understrøm er fyldt med hajer. I 2003 gik det galt for en tysk turist, der var dumdristig og faldt i vandet. Turguiden forsøgte sammen med en anden gæst at redde ham, men de to hjælpere blev suget ud og slynget mod klipperne og dræbt, mens tyskeren selv fik reddet sig i land. Historien er beskrevet på en kæmpe planche til skræk og advarsel.

Aftentur i det vilde
Mange steder på Kangaroo Island er der skilte med et billede af en kænguru. Vi har netop taget et billede af kænguruskiltet og fortsætter ud ad landevejen på vej hjem. Det småregner, og så sker det: Med et er den der, kænguruen, det giver et kraftigt bump i bilen, hvinende bremser. Vi stopper. Går ud. Chaufføren lyser omkring med lygter, men kan ikke finde dyret, der er forsvundet. En knap så perfekt afslutning på endnu en skøn dag. Nu forstår vi bedre, hvorfor man ikke er forsikret, hvis man lejer en bil og insisterer på at køre ud om aftenen.